Κρασάτη Χοιρινή τηγανιά με βουτυρένιες πατάτες

H Συνταγή είναι από το κανάλι Σπιτικά & Νόστιμα απο την Βάσω

Υλικά

2 κιλα χοιρινή σπάλα
500ml κρασί ασπρό
Πιπεριές πολύχρωμες
3 σκελίδες σκόρδο
Αλατι-πιπέρι
Παπρικα
Λιγο δεντρολίβανο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

Για τις πατάτες:
5 πατατες
125 gr βουτυρο
Αλάτι -πιπέρι
Πάπρικα
Δεντρολίβανο
Λίγο κρόκο κοζάνης

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρέας το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το κρασί 50 λεπτά περίπου.
Στον χρόνο αυτό κόβουμε 5 πατάτες σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσουν.
Προσθέτουμε και λίγο σαφράν. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 125 γραμμάρια βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε μετά τις πατάτες τις τηγανίζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και λίγο δεντρολίβανο, λίγη πάπρικα και τις ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ελαφρά
Οταν το κρέας απορροφήσει το κρασί προσθέτουμε 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, πιπεριές τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει και αφήνουμε να μαγειρευτεί ανακατεύοντας περιστασιακά.

Μετά προσθέτουμε το δενδρολίβανο την πάπρικα και΄λίγη μουστάρδα και ξανά ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις είναι σχεδόν έτοιμο σβήνουμε με το χυμό από 2 λεμόνια και εφόσον έχει δέσει η σάλτσα μας τότε βγάζουμε σε μία πιατέλα διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό κρασάτο !!!

Χοιρινό κρασάτο με πιπεριές | Παραδοσιακή νοστιμιά ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι. Απολαύστε την με τους αγαπημένους σας!

Υλικά

800 γρ – 1 κιλό χοιρινό (κομμένο σε μικρές μερίδες)
1 κρεμμύδι
2 πράσινες
2 κόκκινες πιπεριές
2 σπασμένες σκελίδες σκόρδο .
1 ποτήρι λευκο ξηρό κρασί
αλάτι πιπερι
Ελαιόλαδο
ρίγανη

Εκτέλεση

Αράδιασμα τα κομμάτια στην κατσαρόλα με 3/4 ποτηριού νερό καπάκι χαμηλή φωτιά να βράσουν για καμιά ώρα .
Είναι ξεκοκαλισμένα κότσια και θέλουν το χρόνο τους .
Μόλις μαλακώσουν ελαιόλαδο,κρεμμύδι σε μισοφέγγαρα μεγάλα κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς 2 σπασμένες σκελίδες σκόρδο .
Τσιγάρισμα να πάρουν χρώμα .

Αρκετά γυρίσματα και αν πιάσουν ελαφρά ακόμα καλύτερα .
Σβήσιμο με λευκο ξηρό κρασί αλατοπίπερο χαμηλή φωτιά για κανα 1/2ωρο .
Μολις το φαγητό μείνει με λίγο ζουμάκι ρίγανη και κλεισιμο !

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό Τυραμισου
Επόμενο άρθροΣπαγγέτι με γαρίδες και λαχταριστά ντοματίνια