Κριτσίνια

Τα Κριτσίνια είναι πολύ νόστιμα και τραγανά! Η αρωματική τους γεύση και η υφή τους τα καθιστούν ιδανικά για σνακ ή συνοδευτικό σε οποιοδήποτε γεύμα. Μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ή να τα συνδυάσετε με διάφορες σάλτσες ή dips. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ικανοποιήσετε την πείνα σας και να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα!

Υλικά:

320 γρ. αλεύρι (γ.ο.χ)
150γρ. νερό 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
20γρ ζάχαρη 11γρ. αλάτι 30γρ καλαμποκελαιο.

Εκτέλεση:

Βάζουμε την ζάχαρη το νερό (χλιαρό) την μαγιά ανακατεύουμε μετά ρίχνουμε απαλά το αλεύρι πάνω από το νερό με την μαγιά και περιμένουμε να βγουν οι πρώτες φουσκάλες. Μόλις βγούν ρίχνουμε τά υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 5′ στο μίξερ με τον γάντζο η 7′ με το χέρι.
Αφήνουμε μία ώρα νά φουσκώσει το ζυμάρι μας. Μετά ζυμώνουμε και του δίνουμε σχήμα. Τά βουτάμε σέ νερό πού εκεί έχουμε διαλύσει 1 κ. σ. ζάχαρη και μετά τά περνάμε από σουσάμι.
Τά αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώνουν ξανά. Τα ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 30’περιπου.

Η Συνταγή είναι της Anna Lampropouloy

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κριτσίνια με προσούτο

Κριτσίνια με προσούτο

Για να της δείξω πόσο μ αρέσει, πήρα και  ένα ποτήρι κόκκινο αγιορείτικο κρασί.

Υλικά

200 γραμμάρια σιμιγδάλι
50 γρ αλεύρι πίτσας
150 ml χλιαρό νερό
20 γρ βούτυρο (ίσως και άλλα λιπαρά)
5 g αλάτι
3γρ φρέσκια μαγιά

Εκτέλεση

Τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια ζύμη.
Αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε σε 16 μέρη και το πλάθουμε σε φυτίλια, αλευρώνουμε ελαφρά με το σιμιγδάλι (σιμιγδάλι σιταριού) και αλατοπιπερώνουμε.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί, τα αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία