Υλικά

3 αυγά🥚
100 γρ. ζάχαρη
90 γρ. Φαρινάπ & λίγο ακόμα για τη φορμα
30 γρ. κορν φλάουρ
15 γρ. βούτυρο lurpak σε θερμοκρασία δωματίου & λίγο ακόμα για τη φόρμα
60 γρ. νερό ζεστό

Για το γλάσο σοκολάτας…..
300 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο🥥
500 γρ. άχνη ζάχαρη
90 γρ. κακάο
15 γρ. βούτυρο lurpak 
100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες🥛

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ με το σύρμα έως ότου γίνει ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα σαν κρέμα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Σε ένα μπολάκι λιώνουμε το βούτυρο μέσα στο ζεστό νερό και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διαστάσεις 18×28 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Αν έχουμε χρόνο το αφήνουμε για αρκετές ώρες πριν το γλασάρουμε.

Γλάσο…….
Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και τοποθετούμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένα απαλό και γυαλιστερό μείγμα.

Συναρμολόγηση……
Καθαρίζουμε με προσοχή εξωτερικά όλη την επιφάνεια του κέικ για να απομακρύνουμε τυχόν ψίχουλα αλλά και «φλούδες» καθώς το κέικ είναι αρκετά εύθρυπτο. Το κόβουμε σε 16 κομμάτια και τα βουτάμε ένα-ένα στο γλάσο έτσι ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω. Τα βγάζουμε με ένα πιρούνι και τα κρατάμε για λίγο πάνω από το μπολ να στραγγίξει το περίσσιο γλάσο. Έπειτα τα βουτάμε μέσα στην ινδική καρύδα έτσι ώστε να κολλήσει σε όλες τις πλευρές. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Η συνταγή είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο
Καλή επιτυχία ☕🥄🍴🫖

ΠΗΓΗ:Mary and her delicacies