Λεμονάτο Χορινό στην κατσαρόλα

Υλικά

1 κιλό χοιρινή σπάλα ή λαιμό ή μπούτι (κομμένο σε μερίδες)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κλαδάκι σέλινο
1 δαφνόφυλλο
1 κλαδάκι θυμάρι
1 πράσινο μήλο κομμένο στα 4
100 ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό του) & λίγη φλοίδα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μία κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε.

Μόλις πάρει χρώμα το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο και το καρότο. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 2’-3’ ακόμη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ποτήρια κρύο νερό (να καλύψει το κρέας), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μήλο, το σέλινο, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, τη φλοίδα και το χυμό του λεμονιού.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με βρεγμένη λαδόκολλα και το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15’, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό και το συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

    Η Συνταγή είναι του chef evaggelou logo

Προηγούμενο άρθροΣαν σιροπιαστή “μπουγάτσα” με κρέμα τυριού…το γλυκό που δεν θα βρείτε πουθενά
Επόμενο άρθροΜακαρόνια φούρνου με τυριά