Λικέρ Σοκολάτας

Το λικέρ σοκολάτας είναι ένας απολαυστικό και γλυκό ποτό που συνδυάζει την απαλή γεύση της σοκολάτας με την ελαφρώς πικάντικη νότα του κονιάκ. Είναι ιδανικό για να απολαύσετε μετά το φαγητό ή να προσφέρετε σε ειδικές περιπτώσεις. Μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του  ή να το προσθέσετε σε διάφορα κοκτέιλ για να δώσετε μια γλυκιά πινελιά.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

780 γρ Νερό
700 γρ Μαύρη Ζάχαρη Κρυσταλλική
80 γρ Κακάο Άγλυκο καλής ποιότητας χωρίς Ζάχαρη
90 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος ή Μαύρη Κουβερτούρα
450 γρ Κονιάκ καλής ποιότητας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο λικέρ ρίχνοντας σε μία μεγάλη κατσαρόλα το νερό τη μαύρη ζάχαρη
και το κακάο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια ένταση και το βράζουμε για 10 λεπτά προσοχή διότι φουσκώνει
Ανακατεύουμε που και που κατά τη διάρκεια του βρασμού μετά τα 10 λεπτά θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε
κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα γάλακτος φυσικά μπορείτε να βάλετε και μαύρη κουβερτούρα
Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί η σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς
Οταν έχει κρυώσει εντελώς το λικέρ μας προσθέτουμε το κονιάκ ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί επιλέξτε ένα καλής ποιότητας κονιάκ για καλύτερο αποτέλεσμα αυτό ήταν έτοιμο το λικέρ μας γεμίζουμε ένα ωραίο μπουκάλι και είμαστε έτοιμοι να το σερβίρουμε

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λικέρ Μπανάνας Γεμάτο Αρώματα

λικέρ μπανάνας

Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou

To λικέρ μπανάνας γεμάτο αρώματα είναι ένα γλυκό και αρωματικό αλκοολούχο ποτό που προσφέρει μια εξωτική εμπειρία γεύσης. Το έντονο άρωμα της μπανάνας συνδυάζεται με διάφορα αρώματα, προσφέροντας έναν γλυκό, φρουτώδη και ευχάριστο χαρακτήρα. Είναι ιδανικό για να απολαύσετε σκέτο, με πάγο ή να το προσθέσετε σε κοκτέιλ για να προσδώσετε μια ξεχωριστή γεύση. Αν είστε λάτρης των γλυκών και εξωτικών αρωμάτων, τότε to λικέρ μπανάνας γεμάτο αρώματα είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς.

Υλικά

4 Ώριμες Μπανάνες κομμένες σε κομμάτια
1 Ξυλάκι Κανέλας
2 Φλούδες από Πορτοκάλι και Λεμόνι
450 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
200 γρ Νερό
750 γρ Τσίπουρο χωρίς Γλυκάνισο
1 Σταγόνα κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ξεφλουδιζοντας τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια
Πολύ σημαντικό για να αποκτήσει το λικέρ περισσότερο άρωμα είναι να επιλέξετε όσο το δυνατόν περισσότερο πιο ώριμες μπανάνες
Στη συνέχεια βάζουμε τα κομμένα κομμάτια μπανάνας σε ένα μεγάλο βάζο και προσθέτουμε τα αρωματικά δηλαδή
το ξυλάκι κανέλας τη φλούδα από πορτοκάλι και λεμόνι και την κρυσταλλική ζάχαρη
Τέλος ρίχνουμε το νερό και το τσίπουρο κλείνουμε το βάζο το ανακινούμε πολύ καλά και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος
για δυόμισι εβδομάδες. Ανά δύο μέρες μπορείτε να αναποδογυρίζετε το βάζο ώστε να διαλυθεί και πιο γρήγορα η ζάχαρη

Μετά από δυόμιση εβδομάδες το λικέρ μας είναι έτοιμο. Ανοίγουμε το βάζω και το σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι όπου έχουμε βάλει
τούλι. Πετάμε τα υπολείμματα μπανάνες και μυρωδικών και μπορείτε επίσης να προσθέσετε και μία σταγόνα από κίτρινο χρώμα
ζαχαροπλαστικής για ωραιότερη εμφάνιση.
Βάζουμε το λικέρ μας σε ένα ωραίο μπουκάλι και το διατηρούμε εκτός ψυγείου ή και στο ψυγείο Εάν το θέλετε παγωμένο

Προηγούμενο άρθροΤα μηλοπιτάκια της καρδιάς μας
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα μαργαρίτα 🌻