Μαρμελάδα Ακτινίδιο

Η Μαρμελάδα Ακτινίδιο είναι μία ιδανική επιλογή για να αξιοποιήσετε τα ακτινίδια!
Φτιαγμένη από ώριμα ακτινίδια, πλούσια σε βιταμίνες C και Κ, αυτή η μαρμελάδα έχει μια φρέσκια, πικάντικη γεύση που ταιριάζει τέλεια με ψωμί, κουλούρια κέικ και γιαούρτι ή ως γέμιση για τάρτες και κέικ.
Είτε τρώγεται μόνη της είτε συνδυάζεται με άλλα υλικά, η Μαρμελάδα Ακτινίδιο θα σας κερδίσει με την φρεσκάδα και την πλούσια γεύση της.

Υλικά (για 1 κιλό)

1 κιλό ακτινίδια (όχι σκληρά)
650 γραμμάρια ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε λευκή ή καστανή)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε τα ακτινίδια και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα αφήνουμε από το βράδυ να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη μέρα, ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
Μόλις βράσουν τα ακτινίδια, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και μετά το λιώνουμε με ραβδομπλέντερ.
Επιστρέφουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Αποστειρώνουμε ένα βάζο και το καπάκι του.
Ρίχνουμε τη ζεστή μαρμελάδα στο αποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε το βάζο για 5 λεπτά.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει τελείως και μετά την αποθηκεύουμε σε δροσερό, σκιερό μέρος.

H συνταγή είναι της κας Tasia Soulioti Efstathiou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρολλα μαρμελαδας με σταφιδες

Αυτά τα ρολά μαρμελάδας με σταφίδες μοιάζουν σαν να βγήκαν από όνειρο! Η αφράτη ζύμη αγκαλιάζει γλυκά την μαρμελάδα και τις σταφίδες, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που είναι τόσο νόστιμο όσο και ονειρικό.

Η ζύμη είναι τόσο μαλακή και εύκολη στην επεξεργασία, που ακόμη και οι αρχάριοι ζαχαροπλάστες μπορούν να την φτιάξουν με επιτυχία. Η μαρμελάδα προσθέτει μια γλυκιά πινελιά, ενώ οι σταφίδες δίνουν μια ωραία υφή και μια νόστιμη έκπληξη σε κάθε μπουκιά.

Υλικα :

250 ml χλιαρο γαλα
1 φακ.ξερη μαγια
3 κ.σ.ζαχαρη
4 κ.σ.σπορελαιο
1 βανηλια
1 ασπραδι
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 550 γρ.
Βουτηρο σε θερμοκρασια δωματιου
Μαρμελαδα βερικοκο
Σταφιδες.

Εκτέλεση

Ανακατευουμε την μαγια στο γαλα προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα ζυμωνουμε.
Η ζυμη ειναι αφρατη ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει 1 1/2 ωρα περιπου.
Πλαθουμε σε 7 μπαλες.
Ανοιγουμε με τον πλαστη την καθε μπαλα σε στρογγηλο σχημα σε μεγεθος ενος πιατου του γλυκου.Αλοιφουμε το καθε φυλλο με βουτηρο και τα βαζουμε το ενα επανω στο αλλο.Αφηνουμε για 10 λεπτα και μετα ανοιγουμε με τον πλαστη σε ενα νεγαλο φυλλο.
Αλοιφουμε ολη την επιφανεια με μαρμελαδα σκορπαμε τις σταφιδες παντου και τυλιγουμε σε ρολλο.Κοβουμε σε κοματια τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα τα παταμε νε το χερι μας να πλατηνουν.Αφνουμε για 30 λεπτα σκεπασμενα κανουμε ςπαλειψη με κροκο +λιγο γαλα και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.😋.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γεύση μαρμελάδας σας αρέσει.
  • Αντί για σταφίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
  • Για πιο γλυκά ρολά, πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη πριν από το σερβίρισμα.

Αυτά τα ρολά μαρμελάδας με σταφίδες είναι ιδανικά για ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό, ένα απογευματινό σνακ ή ένα επιδόρπιο.

Σας εύχομαι καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Μαρινα Μισαηλιδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκότα Bανίλιες με μαρμελάδα

Bανίλιες με μαρμελάδα

Συστατικά:

200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
1 λοβό βανίλιας κομμένο σε κομμάτια,
300 γραμμάρια λίπους
250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη,
1 αυγό,
2 κρόκοι αυγών,
χυμό από ένα λεμόνι,
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού,
250 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια,
600 γραμμάρια αλεύρι και μαρμελάδα ρόδι ή βερίκοκο

Παρασκευή:

Λίγες μέρες πριν φτιάξουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με την κομμένη βανίλια και τη σφραγίζουμε σε ένα κουτί με καπάκι. Αυτό θα σας δώσει ζάχαρη βανίλιας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να πάρουμε μια κρέμα.
Χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο, το χυμό λεμονιούκαι το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τα καρύδια και το αλευρι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες ή όλη τη νύχτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, αν έχει ανεμιστήρα, ή στους 180 βαθμούς αν είναι κανονικός φούρνος. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε σε πάχος περίπου μισού εκατοστού.

Στρώνουμε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος και, με τη βοήθεια μιας μικρής φόρμας κουπ πατ, κοβουμε τα μπισκότα και τα τακτοποιούμε σε απόσταση μεταξύ τους στα ταψιά.
Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, ώστε να παραμείνουν λευκά και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε σχάρα ή επίπεδη επιφάνεια μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Όταν κρυώσουν τελείως, απλώνουμε σε κάθε μπισκότο μαρμελάδα και σκεπάζουμε με άλλο μπισκότο. Τυλίξτε καλά κάθε σάντουιτς σε ζάχαρη βανίλιας. Τα βάζετε σε ένα τσίγκινο κουτί και περιμένετε μία με δύο μέρες πριν τα σερβίρετε

Η Συνταγή είναι από το KOLAČIĆI