Μπισκότα βουτύρου

Στα Μπισκότα βουτύρου δε μπορεί να αντισταθεί στην τραγανή τους υφή και το αρωμα τους κανείς. Είναι η τέλεια συνοδεία για τον καφέ ή το τσάι και μπορούν να τα απολαύσουν όλοι. Είτε τα φτιάξετε μόνοι σας, ακολουθώντας μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά, είτε τα αγοράσετε έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο, τα Μπισκότα βουτύρου είναι πάντα μια αξιόπιστη επιλογή για να καλύψετε την επιθυμία σας για γλυκό. Μην ξεχάσετε να τα διακοσμησετε με μαρμελάδα ή κερασάκι!

Υλικά:

200γ μαλακό βούτυρο
100γ άχνη ζάχαρη
1 αυγό
Περίπου 280γ αλεύρι
1 κγ Baking powder
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Προετοιμασία:
Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
Σιγά σιγά, προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Προαιρετικά, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού.

Διαμόρφωση:
Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλη μύτη κορνέ.
Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Δημιουργήστε στρογγυλά μπισκότα σε ίση απόσταση μεταξύ τους, πιέζοντας τη ζύμη από τη σακούλα.
Προαιρετικά, γαρνίρετε κάθε μπισκότο με ένα κομμάτι σοκολάτας τρούφας.

Ψήσιμο:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Ψήστε τα μπισκότα για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγο στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Η Συνταγή είναι της κας Anush Aghababyan

Προηγούμενο άρθροCheesecake φράουλα 😋
Επόμενο άρθροΠάστα Ταψιού: Μια Απόλαυση σαν από Ζαχαροπλαστείο!