Σοκολατένιο Κέικ με ξηρούς καρπούς

Πώς να ετοιμάσετε ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με ξηρούς καρπούς σε 10 λεπτά Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή μπορεί να επαναληφθεί από οποιονδήποτε στο σπίτι, ακόμα και χωρίς μαγειρικές δεξιότητες! Είμαστε σίγουροι ότι όλη η οικογένεια και όλοι οι φίλοι σας θα χαρούν όταν δοκιμάσουν αυτό το γλυκό σοκολάτας! Η γεύση του θα σας εκπλήξει και η ευκολία παρασκευής του θα σας εκπλήξει! 

Υλικά

για τη ζύμη:
4 αυγά κοτόπουλου.
100 γρ ζάχαρη.
10 γρ ζάχαρη βανίλιας.
50 ml γάλα.
50 ml φυτικό λάδι.
80 γρ αλεύρι.
40 γρ κακάο σε σκόνη.
10 γρ μπέικιν πάουντερ.
Μια πρέζα αλάτι.

για κρέμα:
300 γρ βρασμένο συμπυκνωμένο γάλα.
300 ml κρέμα γάλακτος 33% λιπαρά.
100 γραμμάρια μαλακό τυρί κρέμα.

για το γλάσο:
180 γρ μαύρη σοκολάτα.
210 ml κρέμα ζεστή 33% λιπαρά.
90 γρ φιστίκια.

Εκτέλεση

Για το παντεσπανι

Ξεκινάμε και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια
Στη συνέχεια βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ μαζί με 100 γραμμάρια ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να απορροφηθεί η ζάχαρη
Ρίχνουμε τη βανίλια ανακατεύουμε 50 ml γάλα 50 ml φυτικό λάδι και στη συνέχεια κοσκινίζουμε μες στο μείγμα 80 γραμμάρια αλεύρι 40 γραμμάρια κακάο σε σκόνη ανακατεύουμε με το σύρμα να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα
Μετά προσθέτουμε τον μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε το αφήνουμε στην άκρη

Συνέχεια ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι στα ασπράδια χτυπάμε με ένα μίξερ να πάρουμε μία μαρέγκα
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα μες στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε απαλλά μη χαθεί όγκος
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αφαιρούμε τη λαδόκολλα και με ένα μπολ – περίπου 20 εκατοστων κοβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι από το παντεσπάνι και το υπόλοιπο τεμαχίζουμε σε κυβάκια αφήνουμε στην άκρη

για την κρέμα

Σε ένα άλλο μπολ βαζουμε 300 γραμμάρια βρασμένο ζαχαρούχο γάλα(dolce de leche) και το χτυπάμε με ένα μίξερ να αφρατέψει
Προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίξερ μεχρι να απορροφηθεί μετά προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε ξανά να πάρουμε μία ωραία κρέμα

Το μπολ που κοψαμε το στρογγυλο παντεσπανι το έχουμε καλύψει εσωτερικά και γύρω γύρω με μεμβράνη
Ρίχνουμε μέσα το 1/5 της κρέμας τυριού από πάνω κάνουμε μία στρώση μετα 1/4 απο κυβάκια που έχουμε κόψει
Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες 4 φορές και τελειωνουμε με κρεμα και τέλος από πάνω σκεπάζουμε με το στρογγυλό παντεσπάνι που έχουμε κρατήσει, τυλιγουμε όπλο το γλυκο με μεμβρανη και το βαζουμε ψυγειο

Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη ζεστή κρέμα γάλακτος ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα φυστίκια ανακατεύουμε
Βγάζουμε το γλυκό μας απο το ψυγείο το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μία σχάρα και από πάνω το καλύπτουμε με την κουβερτούρα
με τα φυστίκια το βάζουμε για δύο ώρες στο ψυγείο και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή`

Σοκολατένιο κέικ με καρδιά σοκολάτας 😋

Σοκολατένιο κέικ με καρδιά σοκολάτας

Ένα σούπερ λαχταριστό σοκολατένιο απαλό κέικ με κρέμα σοκολάτας μέσα !!! Εξαιρετικό για πρωινό ή σνακ. Εδώ είναι η συνταγή για μία φόρμα 20 εκ

Υλικά

Για την κρέμα
20 γρ κορν φλαουερ
20 γρ ζάχαρη ή γλυκαντικό
Ένα κουταλάκι του γλυκού πικρό κακάο
2 κομμάτια 90% έξτρα μαύρη σοκολάτα κουβερτουρα
160 ml γάλα

για το κεικ 
100 ml νερό
40 γρ πικρό κακάο
2 αυγα
110 γρ ζάχαρη
40 γρ σπορέλαιο
80 γρ αλεύρι 00
Μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα λοιπόν ετοίμασα την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα ανακάτεψα το κορν φλαουερ, τη ζάχαρη με το πικρό κακάο, μετά πρόσθεσα το γάλα και το έβαλα να πάρει βράση,
ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, πρόσθεσα την μαύρη σοκολάτα, ανακάτεψα να λιωσει και να σφίξει και αφήνω στην άκρη

Για το κέικ:
Σε ένα μπολ έβαλα το νερό με το πικρό κακάο, Χτυπησα τα αυγά με τη ζάχαρη, μετά πρόσθεσα το σπορέλαιο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ
και μια πρέζα αλάτι, έριξα το μισό μείγμα και εψησα στους 170° για 12 λεπτά, μετά έριξα την κρέμα αφήνοντας ελεύθερες τις άκρες
και έριξα το άλλο μείγμα από έξω προς το κέντρο και μαγείρεψα για άλλα 12 λεπτά…
Μόλις βγήκε από το φούρνο και το πασπαλίσαμε με ζάχαρη άχνη.. Το προτείνω γιατί είναι πολύ νόστιμο

Καλή Απόλαυση

Gessica Bellino Consoli

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Κέικ Μπανάνας γεμάτο εκπλήξεις
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα: Μια παραδοσιακή ελληνική πίτα με πλούσια γεύση και άρωμα