Είχα την τύχη να δοκιμάσω αυτή την πορτοκαλόπιτα και όντως είναι φανταστική! Η συνταγή είναι πανεύκολη, τα υλικά απλά και το αποτέλεσμα θεσπέσιο. Η πορτοκαλόπιτα είναι αφράτη, ζουμερή και γευστικότατη, με ένα υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού.

Υλικά:

3/4 κούπα τσαγιού σπορέλαιο
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κούπες τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.

Για το σιρόπι:
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού νερό.

Εκτέλεση:

1) Σε μπολ βάζω το λάδι,το χυμό και τη ζάχαρη και ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη.
2)Συνεχίζω και βάζω το σιμιγδάλι,το μπέικιν και το ξύσμα.Ανακατεύω ξανά.
3)Στη συνέχεια θα κόψω με το χέρι μου σε κομμάτια τα φύλλα και θα τα βάλω στο μείγμα.
Μόλις τελειώσουν θα τα ανακατέψω όλα μαζί.

4)Θα βουτυρώσω ένα ταψάκι(Νο 28) και θα βάλω μέσα το μείγμα.
Θα το ψήσω στον αέρα στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
5)Όταν ψηθεί η πίτα θα την βγάλω και θα την αφήσω να κρυώσει.Τότε θα αρχίσω να φτιάχνω το σιρόπι.

Θα βάλω τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράσει θα κατεβάσω τη φωτιά και θα το αφήσω να σιγοβράσει για 8 με 10 λεπτά να δέσει καλά.
Μετά θα το ρίξω κατευθείαν στην πίτα.
Το σιρόπι θα το πιει όλο.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

H Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη