Υλικά:

7 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
1 κουταλάκι ζαχαροπλαστικής χρώμα (σε όποια απόχρωση προτιμάτε)
Προαιρετικά: Γλυκό του κουταλιού καρπούζι ή βύσσινο για το στόλισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει μια βράση το σιρόπι.

Μόλις πάρει βράση το σιρόπι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας (περίπου 5-7 λεπτά).

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
Σε ένα από τα δύο μέρη προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το χρώμα.
Βρέχουμε μια φόρμα για χαλβά ή ένα πυρέξ με λίγο νερό. Απλώνουμε πρώτα το άσπρο μείγμα και στη συνέχεια από πάνω το χρωματιστό. Ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.

Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τον βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
Ξεφορμάρουμε τον χαλβά σε μια πιατέλα. Αν θέλουμε, στολίζουμε με γλυκό του κουταλιού καρπούζι ή βύσσινο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Ελλη χαραλαμπιδου

Προηγούμενο άρθροΓλυκό βερίκοκο κεχριμπαρένιο και ευωδιαστό
Επόμενο άρθροΡολά Μελιτζάνας με Τυριά και Ξηρούς Καρπούς