Πιπερόσουπα με μασκαρπόνε
Υλικά
6 κόκκινες πιπεριές καμπάνες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 Σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
1 lt Σπιτικό ζωμό λαχανικών ή ισοδύναμοι κύβοι ζωμού
6 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε χτυπημένο… οπωσδήποτε προσθέστε κι άλλπ για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα
Μια χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού και άλλα για γαρνίρισμα
Αλατοπίπερο
Σερβίρετε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C
Τις μισές πιπεριές τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί φούρνου.
Μετά από 30 λεπτά, οι πιπεριές πρέπει να μαλακώσουν και να ψηθούν αφαιρέστε τις και βάλτε τις σε μια σακούλα Ziploc για 15 λεπτά ή μέχρι να κρυώσουν
αρκετά για να τις πιασετε. Μην ξεχάσετε να στραγγίξετε όλο αυτό το υπέροχο χυμό πιπεριάς και λαδιού από το τηγάνι.
Ενώ οι πιπεριές ψήνονται, βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, καθαρίστε το κοτσανι των ντοματών και βάλτε τις στο βραστό νερό για
30 δευτερόλεπτα……. Θα πρέπει να δείτε το κόψιμο στην φλούδα να ανοιγει πίσω….βγάζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό
για 1 λεπτό.
Μόλις κρυώσει αρκετά για να την πιάσετε και ψιλοκόψτε τις ντομάτες και αφήστε τις στην άκρη μαζί με τυχόν χυμούς.
Πίσω λοιπόν στις πιπεριές μας
Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πιπεριές, αλλά αφήστε λίγο από την καμενη φλούδα, καθώς προσθέτει επιπλέον γεύση, αφήστε την στην άκρη μέχρι να χρειαστεί
Ψιλοκόψτε.
Ζεσταίνουμε μια πιτσιλιά λάδι σε μέτρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρεύουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν για 5 λεπτά………….
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζωμό λαχανικών, αφήνουμε την κατσαρόλα να βράσει και αφήνουμε να σιγοβράσει σταθερά για 10 λεπτά………….
Βγάζετε το μασκαρπόνε σας από το ψυγείο και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου…
Τοποθετήστε τις χοντροκομμένες πιπεριές σας σε Μπλέντερ και χτυπήστε.
Στη συνέχεια, προσθέστε 6 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε και χτυπήστε με τις πιπεριές.
Ρίξτε το μείγμα πιπεριών και μασκαρπόνε στην κατσαρόλα της σούπας μαζί με μια χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού και χτυπήστε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι
να ομογενοποιηθούν.
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση ……………και αφήνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας να βρασει.
Φρυγανίστε το ψωμί και περιχύστε με ελαιόλαδο και περάστε το με μια φρέσκια σκελίδα σκόρδο.
Εάν πρέπει οπωσδήποτε να σερβίρετε σε ένα μπολ με το ψημένο ψωμί σας, προτιμήστε το μαζί με λίγο ελαιόλαδο και λίγο μαύρο πιπέρι
Απολαύστε αυτή την κρεμώδη σούπα με πιπεριά και μασκαρπόνε👍
Η Συνταγή είναι του Gary Mueller
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ψαρόσουπα Βελουτέ με Κολοκύθα
Υλικά:
Βραστόψαρα (εγώ χρησιμοποίησα μία σκορπίνα ένα μπακαλιαράκι και τρεις γαρίδες)
2 κρεμμύδια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 καρότα
200gr Κόκκινη κολοκύθα
λίγα κλωναράκια σέλινο
2 πατάτες μεγάλες
Χυμό από ένα ή δύο λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινή μας αρέσει)
Ένα φρέσκο κρεμμύδι
λάδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα ψάρια μας από τα λέπια, τα εντόσθια και τα βράγχια τους.
Τα τοποθετούμε μέσα στο σχαράκι μας και αυτό με τη σειρά του μέσα στη χύτρα.
Γεμίζουμε την χύτρα μας μέχρι σχεδόν να καλύψει τα ψάρια με νερό (δλδ μέχρι την μέση τους).
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λάδι.
Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις αρχίσει η χύτρα να σφυρίζει χαμηλώνουμε τη φωτιά, και συνεχίζουμε για 7 με 8 λεπτά το βράσιμο.
Κατεβάζουμε τη χύτρα από το μάτι.
Την ανοίγουμε και βγάζουμε το σχαράκι με τα ψάρια μας.
Με ένα σουρωτήρι σουρώνουμε όλη τη σούπα για τυχόν λέπια και μικρά αγκάθια των ψαριών.
Πλένουμε τη χύτρα και ξανά τοποθετούμε τη σουρωμένη πλέον σκούπα στη χύτρα.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά μας στη χύτρα
Την κλείνουμε και μετά το σφύριγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε άλλα 7 με 8 λεπτά να βράσει.
Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο, κατεβάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά.
Την ανοίγουμε, αφαιρούμε το πιατάκι με τα υλικά μέσα από τη σούπα.
Με ένα μπλέντερ πολτοποιούμε όλη την κολοκύθα, τα κρεμμύδια και το σέλινο, μερικές πατάτες (αν θέλουμε πολτοποιούμε και τμήματα του ψαριού), και το ξαναρίχνουμε στην υπόλοιπη σούπα.
Κρατάμε ορισμένα λαχανικά ώστε να το ρίξουμε στα πιάτα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το βρασμό.
Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε να γίνει η σούπα μας βελουτέ.
Καλή Επιτυχία
Ευχαριστούμε για την Συνταγή και την Εκτέλεση τον Γιώργο Λαλούση