Αναζητάς μια νοστιμιά που θα φέρει πίσω όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια; Αυτή η σπιτική εκδοχή της κλασικής πίτσας είναι εδώ για να σε ικανοποιήσει ! Με μια τραγανή ζύμη, πλούσια γέμιση και απλή προετοιμασία, αυτή η πίτσα θα γίνει το αγαπημένο σνακ όλης της οικογένειας. Ας ξεκινήσουμε!

Υλικά:

Για τη ζύμη:
540-550 γραμμάρια αλεύρι
1 αυγό
160 ml ζεστό νερό
100 ml χλιαρό γάλα
60 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
15 γραμμάρια φρέσκια μαγιά ή 5 γραμμάρια ξηρή μαγιά
40 γραμμάρια ζάχαρη
7 γραμμάρια αλάτι

Για τη γέμιση:
150 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
350 γραμμάρια αλλαντικα (ζαμπον, σαλάμι, προσουτο κλπ)
350 γραμμάρια τυρί (κιτρινο ημίσκληρο και μοτσαρέλα-μισο μισο)
1-2 πιπεριές
1 αυγό + 1 κουταλιά της σούπας γάλα (για επάλειψη)

Εκτέλεση:

Ζύμη:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το ζεστό νερό, το χλιαρό γάλα τη μαγιά ανακατεψτε να διαλλυθει η μαγια και προσθεστε την ζαχαρη και το αυγό.
Άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Πρόσθεσε λιγο λιγο το αλεύρι το αλάτι στο μπολ με τη μαγιά.
Ζύμωσε καλά και οταν ξεκολάει απο τα τοιχωματα ριξε σταδιακά το μαλακό βούτυρο. Συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να έχετε μια απαλή και ελαστική ζύμη που δε κολλάει στα χερια.
Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκέπασε με μεμβράνη και άφησέ την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1,5 ώρα. Σημείωση μετα απο 45 λεπτα την ξεφουσκωνουμε ζυμωνοντας ελαφρως και την ξανασκεπαζουμε να φουσκωσει δευτερη φορα

Γέμιση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.
Κόψε τα αλλαντικα σε μικρά κομμάτια τρίψε το τυρί και τις πιπεριες σε κομματακια.

Συναρμολόγηση:
Αφού φουσκώσει η ζύμη, χωρίστε την σε 12 ίσα μέρη των 80 γρ
Σκεπάζω τα κομμάτια αφου τα πλάσω σε μπαλάκια και τ αφηνω 15 λεπτα να φουσκωσουν
Πασπαλίστε με αλεύρι και ανοίξε κάθε κομμάτι σε ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο παχους 1 εκ.
Τοποθέτησε τα φύλλα ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα σκεπασετα και αφησε τα 30-40 λεπτα να φουσκωσουν.
Χτύπα ένα αυγό με λίγο γάλα και άλειψε την επιφάνεια των πίτσων.
Άπλωσε σάλτσα ντομάτας σε κάθε φύλλο, πρόσθεσε τυρι πιπεριά τα αλλαντικα και απο πάνω πάλι τυρί.

Ψήσιμο:
Ψήσε τις πίτσες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-23 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί.

Συμβουλές:

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε είδος αλλαντικού και τυριού προτιμάς.
Σέρβιρε τις πίτσες ζεστές και απολαμβάνε τις με την παρέα σου!

Καλή απόλαυση!