Η Πρασοτηγανιά είναι ένα από αυτά τα φαγητά που μετράνε πολλά χρόνια παράδοσης, ειδικά σε μέρη όπως τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα, όπου το πράσο είναι ο βασιλιάς! Είναι ένα πιάτο που το λατρεύω γιατί συνδυάζει το ζουμερό χοιρινό με τη γλυκιά γεύση του πράσου και γίνεται τόσο μαλακό που λιώνει στο στόμα. Είμαι σίγουρη πως αυτή η Πρασοτηγανιά θα σας ενθουσιάσει και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας φαγητά!

Υλικά

αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη
1 κιλό πράσα κομμένα σε σε ροδέλες
750 γραμμάρια χοιρινού με λίπος κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε Τρίκαλα και Καρδίτσα η σπεσιαλιτέ είναι ό,τι μαγειρεύεται με πράσο. Για την πρασοτηγανιά
χρειάζεται κρέας χοιρινό, πράσα, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα, καρότα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε κρασί ή νερό τόσο ώστε ίσα να καλύπτουν το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Ελέγχουμε τα υγρά στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί. Περίπου 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό.

ΠΗΓΗ: https://sidagi.gr/