Η σπανακοτυρόπιτα αποτελεί ένα διαχρονικό πιάτο, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους. Η τραγανή ζύμη, η πλούσια γέμιση από χόρτα και φέτα, και τα αρώματα που αναδύονται από το φούρνο, συνθέτουν μια γευστική εμπειρία που δύσκολα αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Υλικά

Για τα φύλλα
10 χούφτες αλεύρι σκληρό,
2 κ.σ.ελαιολαδο,
1 κ.γ.ξυδι,
1/2 κουταλάκι αλάτι

Για την γέμιση
Σπανάκι,μπαζια, μαϊντανό, κρεμμυδάκια φρέσκα, πράσα λίγο αλάτι και μπόλικη φέτα ποπ.

Εκτέλεση

Άνοιξα δέκα φύλλα ψιλά

Για τα φύλλα έβαλα δέκα χούφτες αλεύρι σκληρό, λαιολαδο, ξυδι, μισό κουταλάκι αλάτι και νερό βρύσης, καλό ζύμωμα, χωρίζουμε σε δέκα μπαλάκια τα λαδωνουμε και τα ξεκουράζουμε τουλάχιστον μισή ώρα.

Για την γέμιση
Πλένουμε καλά το σπανάκι και τα μπαζιά.
Τα ψιλοκόβουμε μαζί με τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα.
Ανακατευουμε όλα τα λαχανικά με την φέτα ανάλαφρα να μην βγάλουν ζουμια.

Δυο φύλλα από κάτω και μετά σε κάθε φύλλο που το σουρωνω στο ταψί γέμιση …
γυρίζω τα δύο πρώτα που τα έχω απλώσει γύρω από το ταψί προς τα μέσα και από πάνω ένα σουρωτο φύλλο ελαιόλαδο και ψήσιμο στους 180 στον αέρα για μία ώρα.
Χρησιμοποιω πάντα ελαιόλαδο,δεν την χαράζω και προσέχω τα χόρτα να μην μου βγάλουν υγρα.

Η Συνταγή είναι της κας Σοφία Γάκη

Προηγούμενο άρθροΜακαρονόπιτα για Κυριακάτικο Τραπέζι
Επόμενο άρθροΑσπρόμαυρο κέικ ζέβρα: γευστικό και εντυπωσιακό!