Μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει με την απλότητά της και την πλούσια γεύση της!

Υλικά:

Χοιρινή σπάλα
Σάλτσα σόγιας (soy sauce)
Σάλτσα teriyaki
Ξηρά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
Μανιτάρια (φρέσκα), κομμένα σε φέτες
Ρύζι μπασμάτι ή πατάτες φούρνου (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

Μαρινάρισμα:
Τοποθετήστε τη χοιρινή σπάλα σε μια λεκάνη.
Περιχύστε την με σάλτσα σόγιας και σάλτσα teriyaki.
Προσθέστε τις φέτες από τα ξερά κρεμμύδια.
Σκεπάστε τη λεκάνη με μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον μια νύχτα.
Η μαρινάδα θα δώσει στο κρέας μια πλούσια γεύση και θα το μαλακώσει.

Ψήσιμο:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200-220°C.
Βγάλτε τη σπάλα από το ψυγείο και τυλίξτε την καλά με μεμβράνη και εξωτερικά σε λαδόκολλα, βρέχοντας ελαφρά την λαδόκολλα για να κλείσει καλά.
Τοποθετήστε τη σπάλα σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Αφαιρέστε τη μεμβράνη και την λαδόκολλα και τα ζουμιά που έχουν μαζευτεί στο ταψί και απο την μαρινάδα. Προσθέστε τα μανιτάρια.

Ενεργοποιήστε την λειτουργία του αερόθερμου και ψήστε για άλλα 20 λεπτά
Ενδιάμεσα το γυρίσαμε πλευρά να πάρει όμορφο χρώμα παντού. Σε κάθε πλευρά περιχύνουμε Teriyaki sauce για έξτρα γεύση και χρώμα.
Αν ήταν γλυκό θα το έλεγαν … λουκούμι. Άριστος συνοδός ρυζάκι μπασμάτι ή και πατατούλες φούρνου.

Χοιρινή Σπάλα σε Μαρινάδα Teriyaki
Χοιρινή Σπάλα σε Μαρινάδα Teriyaki

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τη χοιρινή σπάλα ζεστή με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες φούρνου.

H Συνταγή/φωτό είναι του κου Manos J. Paterakis