Χοιρινό φιλέτο με καρότα ντομάτας και πατάτες 

Το Χοιρινό φιλέτο με καρότα ντομάτας και πατάτες είναι ένα απλό και αρκετά γρήγορο πιάτο,περίπου μια ώρα χρόνο μαγειρέματος.

Υλικά

1 μικρό λευκό κρεμμύδι
4 πατάτες
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο
1 μικρό κοτσάνι σέλινο
1 μεγάλο καρότο
Αλάτι
Φρέσκο βασιλικό
3 κουταλιές της σούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας με λαχανικά
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Ζωμός λαχανικών ή νερό ανάλογα με τη γεύση, έκανα περίπου 2 λίτρα ζωμό με ένα κολοκυθάκι ένα καρότο ένα σέλινο ένα κρεμμύδι και μια πατάτα.

Εκτέλεση

Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι και το αφήνω να μαραθεί για λίγα λεπτά, μετά προσθέτω το χοιρινό φιλέτο
και το αφήνω να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, μετά προσθέτω την ντομάτα, το σέλινο, αλάτι, το καρότο σε φέτες και δύο κουτάλες ζωμό λαχανικών,
το σκεπάζω με το καπάκι και το αφήνω να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας λίγο λίγο το ζωμό, τέλος το σερβίρω με λίγο φρέσκο βασιλικό
και voila 😋

καλή όρεξη

H συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Βάρκες σφολιάτας με χοιρινό

Βάρκες σφολιάτας με χοιρινό

Αυτά τα καραβάκια είναι ένα πλήρες γεύμα με κρέας, συνοδευτικό με πατάτες ιδανικό για δείπνο!

📝Υλικά:

– Σφολιάτα χωρίς μαγιά – 500 g (2 στρώσεις των 250 g η καθεμία)
– Χοιρινό φιλέτο – 300 γρ
– Μεγάλο κρεμμύδι – 1 τεμ.
– Πατάτες – 3-4 τεμ.
– Βούτυρο – 100 γρ
– 3-4 αγγουράκια
– Αυγό κοτόπουλου – 1 τεμ.
– Σκληρό τυρί – 50 g
-Αλάτι πιπέρι

📝Μαγείρεμα:

1. Κόβουμε τις στρώσεις της αποψυγμένης ζύμης σε 12 ίδια ορθογώνια.
2. Ανοίξτε το καθένα, κάντε κοψίματα στις αντίθετες πλευρές.


3. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Κάνουμε πουρέ με την προσθήκη
30 γρ. βουτύρου. Αγγούρια κομμένα σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρέας, τηγανίζουμε με το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά,
αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σιγοβράστε για 10 λεπτά κάτω από ένα καπάκι σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια αφαιρέστε το καπάκι και σιγοβράστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί τελείως η υγρασία.
4. Βάζουμε 1 κ.σ. πάνω στη ζύμη πατάτες πουρε και απλώνουμε. Βάλτε κρέας στις πατάτες, αγγούρια στο κρέας.


5. Τυλίγουμε τη ζύμη εναλλάξ και από τις δύο πλευρές ώστε τα κοψίματα να είναι στη μέση της πίτας και, όπως λέγαμε, το ένα πάνω από το άλλο.

Τσιμπήστε τις άκρες, δίνοντας στο προϊόν το σχήμα βάρκας.


6. Λιπάνετε το ταψί, καλύψτε με χαρτί ψησίματος.
7. Απλώστε τις βάρκες, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί (μπορείτε και χωρίς αυτό), αλείψτε με ένα χτυπημένο αυγό.


Ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσουν καλά (συνήθως 15 με 25 λεπτά).

Καλή Απόλαυση