Υλικά:
6 ποτήρια νερό
2 κούπες ρύζι καρολίνα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια φιδέ
1 κούπα ελαιόλαδο
Κανέλα για το σερβίρισμα
Ζάχαρη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, το ρύζι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Φέρτε σε βρασμό και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το νερό.
Ενώ το ρύζι βράζει, σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Ρίξτε το φιδέ και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
Μόλις το ρύζι βράσει, ρίξτε το σοταρισμένο φιδέ στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
Σκεπάστε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το πιλάφι να “ξεκουραστεί” για 10-15 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το υπόλοιπο λάδι και να φουσκώσει το φιδέ.
Σερβίρετε το ατζέμ πιλάφι ζεστό, πασπαλισμένο με κανέλα και ζάχαρη (προαιρετικά).
Η Συνταγή είναι της κας Rena Babatsi
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Χοιρινό μπεκρή μεζέ με ρύζι!!
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο μεζέ. Τον Χοιρινό μπεκρή μεζέ με ρύζι!!. Απολαύστε τον σαν “μεζέ” με το κρασάκι ή τη μπυρίτσα σας, ή συνοδεύστε το με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα νοστιμότατο πλήρες γεύμα.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο μπουκίτσες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
χυμός 2 λεμονιών
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπερια πρασινη μεγάλη
μπαχάρι
ρίγανη
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας μας, το σκουπίζουμε ελαφρώς σε απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε μπουκιές.
Στη συνέχεια το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και αφού ροδίσει προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές.
Αφού σωταριστούν και αυτά σβήνουμε με λευκό κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε το φαγητό με νερό.
Τέλος σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ότι έχουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό μας από τη φωτιά προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με ρύζι