Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια είναι απλή, εύκολη και έχει ως αποτέλεσμα ζουμερά και αφράτα κεφτεδάκια που αρέσουν σε όλους!

Υλικά:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό (μια φορά περασμένο από τη μηχανή του κιμά)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 αυγό
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος δυόσμος
6-7 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο (όχι πολύ καλά στυμμένο)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το ξύδι, το αυγό, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Προσθέστε το ψωμί, αφού το έχετε στύψει ελαφρώς. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθετε το μείγμα σε μικρά, στρογγυλά κεφτεδάκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε λάδι σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίστε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Σερβίρετε τα ζεστά με τηγανητές πατάτες, και μια σαλάτα.

Η Συνταγή είναι της κας Αγγελικη Πλατη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια με Σάλτσα

Κεφτεδάκια με Σάλτσα Ντομάτας και Παπαρδέλες

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια:

800 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι (σε γεύση)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Για τη σάλτσα:

1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι (σε γεύση)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Για τις παπαρδέλες:
1,5 πακέτο παπαρδέλες
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
Αλάτι (σε γεύση)
Τυρί τριμμένο (για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση:

Για τα κεφτεδάκια:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά τον κιμά, τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
Πλάθετε το μείγμα σε μπαλίτσες κεφτεδάκια.
Απλώστε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.

Για τη σάλτσα:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι.
Σιγοβράστε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η σάλτσα να πήξει.
Τα τελευταία 5 λεπτά μαγειρέματος, προσθέστε τα ψημένα κεφτεδάκια στη σάλτσα.

Για τις παπαρδέλες:

Βράστε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώστε τις παπαρδέλες και ρίξτε τις ξανά στην κατσαρόλα.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
Αλατίστε ελαφρώς (αν χρειάζεται).

Σερβίρετε:

Μοιράστε τις παπαρδέλες σε πιάτα.
Ρίξτε από πάνω σάλτσα ντομάτας και κεφτεδάκια.
Γαρνίρετε με τριμμένο τυρί και απολαύστε!