Φιλέτο μοσχάρι με μανιτάρια στον φούρνο 

Υλικά

1500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
50 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
καρυκεύματα κρέατος έτοιμα ή (αλάτι πιπέρι και η ρίγανη, μπορείς όμως να προσθέσεις αν θέλεις και σπόρους κόλιανδρου, ολόκληρους ή φρεσκοτριμμένους, κλωναράκια δεντρολίβανου ή θυμάρι, φρέσκο ή αποξηραμένο, αλλά και λίγο λιωμένο σκόρδο, αν σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις.)
100 γρ. βούτυρο
180 ml. νερό

250 ml. νερό
200 ml. κρέμα γάλακτος για μαγείρεμα
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια

Εκτέλεση

Σ ένα μπολάκι βάζουμε το λάδι ρίχνουμε το αλάτι και μ αυτό αλείφουμε τις μερίδες του κρέατος και απ τις δύο πλευρές.

Πασπαλίζουμε με ό,τι καρύκευμα θέλουμε .Βάζουμε το κρέας στο ψυγείο καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη για 2 ώρες.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 90 λεπτά.


Ανακατεύουμε σ ένα μπολ το νερό την κρέμα γάλακτος την πάστα ντομάτας και περιχύνουμε μ αυτό το κρέας. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα.

Ξαναβάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ° C για 30 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε με ό,τι προτιμάμε ρύζι πατάτες τηγανιτές η πουρέ.
Είναι πεντανόστιμο!!!!!!!!

Καλή σας όρεξη

Προηγούμενο άρθροΣούπερ τηγανίτες με καλαμπόκι
Επόμενο άρθροΣταφιδόψωμο Φούρνου