Υλικά
500 γρ.κιμά μοσχαρίσιο ( αν θέλετε μισό μοσχάρι μισό αρνι)
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
λίγο κύμινο
Ξυδι
Μια κουταλιά γλυκου γλυκιά πάπρικα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τη σάλτσα ντομάτας
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
ή ένα Pummaro
1 κοφτή κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο( προαιρετικα)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
δυο τρεις κουταλιές ξυδι
Για το σερβίρισμα, πιτες για σουβλάκια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κεμπαπ και τα ζυμώνουμε… τα πλαθουμε και τα βάζουμε για δυο ωρες στο ψυγείο
Βαζουμε τα υλικά της σάλτσας ντομάτας σε κατσαρόλα και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού.
Αλείφουμε τις πίτες με ελαιολαδο και τις ψηνουμε στο γκριλ μαζί με τα κεμπαπ
Σερβίρισμα
Βάλτε σε πιατο τις πιτες τα κεμπαπ,την σάλτσα γιαουρτιού και απο πανω την σάλτσα ντομάτας
*Αν θέλετε ροδέλες κρεμμύδι, ντομάτα και πατατουλες τηγανιτές
H συνταγή είναι της κας Sofia Katsivelos