Υλικά
μοσχαρίσια γλώσσα – 1 τεμ.
αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας.
βούτυρο αγελάδας – 200 γραμμάρια
λευκό κρασί – 100 ml
μαύρο πιπέρι – για γεύση
λεμόνι – για γεύση και διακόσμηση
Εκτέλεση
Έχω λοιπόν βράσει την γλώσσα για περίπου μισή ώρα, αφού πριν την έπλυνα και την καθάρισα καλά Θέλει καλό ξάφρισμα γιατί η γλώσσα αφρίζει πολύ.
Την έβγαλα , την στράγγισα, ξεφλούδισα με προσοχή την γλώσσα και την έκοψα σε φέτες.
Τώρα βάζω βούτυρο σε ένα φαρδύ τηγάνι και αφού λιωσει και κάψει θα απλώσω τις φέτες. Αλατίζω , πιπερώνω και αφού ροδίσουν κάνω το ίδιο γυρίζοντας από την άλλη μεριά. Όταν ροδίσουν και από την άλλη πλευρα, σβήνω με μία κούπα λευκό κρασί και σκεπάζω για 4-5 λεπτά το τηγάνι
Όταν η γλώσσα παραμένει μόνο λιπαρή και έχει ωραίο ελαφρώς τηγανισμένο χρώμα, είναι έτοιμη.
Σερβίρετε με λεμόνι στημένο και μια φέτα λεμόνι.
Καλή Απόλαυση