Kέικ χωρίς ψήσιμο – με κρέμα και ξηρούς καρπούς!

✔️ Συστατικά για το κρεμα:

500 ml γαλα
2 κροκους
110 gr ζαχαρης
70 γρ. αλευρι 00
φλουδα λεμονιου

✔️ Συστατικά για τη βαση
150 gr βουτυρο
300 gr ξηρων κρεματος

Εκτέλεση:

Για την Κρέμα
Πρωτα, κτυπηστε τους κροκους αυγου με τη ζαχαρη, προσθεστε σταδιακα το αλευρι και 30 ml γαλακτος. Εν τω μεταξυ, ζεσταινετε το υπολοιπο γαλα (περιπου 470 ml), προσθεστε το ξυσμα ενος λεμονιου και μολις βρασει, προσθεστε το μειγμα που εγινε προηγουμενως ανακατέψτε μέχρι να πήξει η κρέμα και αφήστε στην άκρη.

Για την βάση:
Αρχικα θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλεντερ, τα βαζουμε σε ενα μπολ και τα ανακατεύουμε με το προηγουμενως λιωμενο βουτυρο.
Τακτοποιήστε το μισο απο το μειγμα που λαμβανεται στον πυθμενα μίας φόρμας τσερκι διαμετρου 22 cm, ισοπεδωνοντας καλα με το πισω μερος ενος κουταλιού και πιέστε περισσότερο χρησιμοποιωντας την βάση ενός ποτηριού, ή ενα φλιτζανι.

Τοποθετηστε στο ψυγειο μεχρι να ειναι ετοιμο να συνθεσει το επιδορπιο. Ριχνουμε την κρεμα στη βαση και μετα διανεμεται το υπόλοιπο μιασό απο μείγμα μπισλότων, απλώστε τα τριμμένα καρυδια και πασπαλίζουμε με ζαχαρη αχνη.
Τελος, βαλτε στο ψυγειο για τουλαχιστον 3 ωρες πριν το σερβιρετε!

Καλή Επιτυχία