Είτε την απολαύσετε ζεστή ή κρύα, η Μηλόπιτα με κάλυψη γιαουρτιού θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας γλυκό!

Πρώτη φορά ψήνω γιαούρτι!!!😂

Υλικά

Η ζύμη:
70 γρ βούτυρο μαλακό,
70 γρ ζάχαρη,
3 κρόκοι αυγών,
1 βανίλια,
200 γρ αλεύρι,
2 πρέζες αλάτι,
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ .

Η γέμιση
3 μεγάλα μήλα κομμένα σε κύβους,
3 κ.σ. ζάχαρη,
2 κ.σ. χυμό λάιμ,
1 χούφτα σταφίδες,
1 χούφτα καρύδια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλοαυερ
30 ml νερό

Για από πάνω
500 γρ γιαούρτι 4,5%,
3 κ.σ. κορν φλαουερ
1 βανίλια
3 ασπράδια
130 γρ ζάχαρη.

Εκτέλεση

Ανακατεύω τη ζύμη με ένα μίξερ. Βάζω το 1/3 στην κατάψυξη και το υπόλοιπο στο ψυγείο.

Για την γεμιση
Ανακατέψτε τα μήλα με λαιμ και ζαχαρη και βάλτε στο μάτι μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.
Σε αυτά προσθέτω τις σταφίδες, τα καρύδια ψιλοκομμένα, το ξύσμα λεμονιού, κανέλα, το κορν φλαουερ + 30 ml νερό.
Ανακατεύω πολλές φορές και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω να κρυώσουν.
👉Η Φόρμα είναι 24 εκ. Σκεπάζω τον πάτο και τα πλαϊνά με χαρτί.Απλώνω την κρύα ζύμη σχηματίζοντας τον πάτο και
ένα μικρό περίγραμμα στις πλαυρές.Ρίχνω το μείγμα μήλου.

Για απο πάνω
👉Ανακατεύω το γιαούρτι, κορν φλαουερ, βανίλια. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με την ζαχαρη σε μαρεγκα.
Ανακατεύω την μαρέγκα με το μειγμα γιαουρτιού και τα ρίχνω πάνω από τα μήλα. Έτριψα από πάνω την παγωμένη ζύμη.
👉Έψησα το κέικ στους 170° για περίπου 40 λεπτά, το άφησα να κρυώσει εντελώς και μετά το έκοψα.

ΠΗΓΗ:Вени Петкова

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με σπιτικό φύλλο!!!😋😋
Επόμενο άρθροΡολό με κρέμα και φράουλες