Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
270-280 ml χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
Λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το άλειμμα

Εκτέλεση

Ζυμώνω αυστηρά όχι παραπάνω από 8 με 9 λεπτά η ζύμη να είναι μαλακή, αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί. Μετά κόβω την ζύμη σε 18 μπαλάκια τα ανοίγω σε μικρά πιταράκια και τα ενώνω τρία τρία με βούτυρο βιταμ λιωμένο ενδιάμεσα ή ελαιόλαδο. Τα βάζω σε έναν δίσκο τα καλύπτω με μεμβράνη για να μην στεγνώσουν και τα βάζω στο ψυγείο για λίγο τα πρώτα μέχρι να τελειώσουν όλα. Όταν βάλω και τα τελευταία παίρνω τα πρώτα που έχει κρυώσει το βούτυρο και αρχίζω να τα ανοίγω έτσι όπως είναι τρία τρία. Και μια συμβουλή όταν είναι μαλακή η ζύμη και με βοηθό το νισεστε το φύλλο ανοίγει μόνο τραβωντας προς τα κάτω την βέργα χωρίς καθόλου πίεση και γίνεται λεπτό χωρίς να τρυπάει.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κας Elli Eleni Siginu Mosxou