Έχεις ώριμες μπανάνες που αρχίζουν να μαυρίζουν; Μην τις πετάξεις! Είναι η τέλεια ευκαιρία να φτιάξεις ένα υπέροχο, σπιτικό κέικ μπανάνας. Αυτό το κέικ είναι όχι μόνο νόστιμο αλλά και πολύ εύκολο στην παρασκευή του.
Υλικά:
4 ώριμες μπανάνες (λιωμένες με πιρούνι)
4 αυγά
150 ml ηλιέλαιο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 πακέτο φαρίνα (αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά ,με τη ζάχαρη συνεχίζουμε με το ηλιέλαιο, γάλα, τις βανίλιες, της μπανάνες ,που τις λιώνουμε με ένα πιρούνι
ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ρίχνουμε την τρούφα και τελευταία τη φαρίνα σε μία πολύ καλά λαδωμένη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα μας ψήνουμε 180 βαθμούς αέρα για 45 με 50 λεπτά περιμένουμε να παγώσει εντελώς και μετά ξεφορμάρουμε
καλή σας επιτυχία
H συνταγή είναι από την Η κουζινα της Ιωαννας