Πώς να φτιάξετε κέικ σοκολάτας σύμφωνα με μια παλιά συνταγή. Υπέροχο επιδόρπιο και πολύ νόστιμο. Δεν είναι δύσκολο.

Γλυκό Ψυγείου πολύ κρεμώδης

Υλικά:

Παντεσπανι:
– 4 αυγά
– 1 ζάχαρη βανίλιας
– 200 γραμμάρια ζάχαρης
– 100 ml λαδιού
– 190g αλεύρι
– 2 κουταλιές κακάο
– 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180

Κρέμα:
– 2 αυγα
– 200 γραμμάρια ζάχαρης
– 1 κρέμα βανίλιας γιώτης
– 3 κουταλιές αλεύρι
– 600 ml γάλα
– 200 ml κρεμα γάλακτος
– 150 γραμμάρια μαργαρίνης

Γλασσο:
– 200 γραμμάρια σοκολάτας
– 60g μαργαρίνης
– 50 ml γάλα

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη προσθέτουμε την κρέμα βανίλιας και αλεύρι και χτυπάμε με το μιξερ χειρός για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε πάλι.
Βάζουμε το μείγμα του γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα οπότε την βάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζομε με μία μεμβράνη που εφάπτεται την επιφάνεια της κρέμας και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Για το Παντεσπάνι
Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός τα αυγά , ρίχνουμε την βανίλια και μετά την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και προσθέτουμε το λάδι. Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα αυγών το αλεύρι, κακάο και μπεικιν και συνεχίζουμενα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πάρουμε ένα καφέ μείγμα. Αδειάζουμε το μειγμα μας σε ένα τσέρκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Κατα τον χρόνο αυτό χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε την κρέμα που έχουμε αφήσει να κρυώσει (στην πρωτη παραγραφο) μισή κάθε φορα μέσα στο βούτυρο και χτυπάμε.
Συνέχεια προσθέτουμε και την σαντιγί και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Βγαζουμε το παντεσπανι από το τσερκι και το κόβουμε εγκάρσια σε 2 φέτες. Στην εσωτερική τους πλευρά της μιας φέτας βουρτσίζουμε να εμποτιστεί με γάλα και απλώνουμε την μισή κρέμα. Από πάνω βάζουμε την άλλη μισή φέτα παντεσπάνι το βρέχουμε με γάλα από πάνω και απλώνουμε την άλλη μισή κρέμα.
Λιώνουνε σε ένα φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα και το βούτυρο ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε να πάρουμε το γλασσο το περιχύνουμε πάνω από την κρέμα και ισιώνουμε. Το αφήνουμε στο ψυγείο όλη την νύχτα και την επόμενη κόβουμε και σερβίρουμε

Σημείωση: Όταν χτυπάμε την σαντιγί η κρέμα γάλακτος το μπολ και χτυπητήρια του μιξερ καλό είναι να κρύα από το ψυγείο

Δείτε Επίσης: Γλυκό ψυγείου με 3 υλικά μόνο | Αφράτο γλυκό ψυγείου λεμόνι

 

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια ροδίτικα με σάλτσα…ο τέλειος μεζές
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια κουρού με 3 τυριά