Καλαμποκόψωμο στο Φούρνο

Υλικά

1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 αυγα
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (ξυνόγαλο)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Κατευθύνσεις :

Προθερμάνετε το φούρνο στους (180 βαθμούς C). Λιπάνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.
Λιώστε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη ζάχαρη. Προσθέστε γρήγορα τα αυγά και χτυπήστε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Αναμείξτε το βουτυρόγαλα με μαγειρική σόδα και ανακατέψτε μέσα στο μείγμα στο τηγάνι. Ανακατέψτε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και το αλάτι έως ότου αναμειχθούν καλά
και απομένουν λίγοι σβόλοι. Ρίχνουμε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψάκι
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 έως 40 λεπτά, ή έως ότου βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο.

ΠΗΓΗ: gouvernance-trav.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με γαρίδες και σκόρδο
Επόμενο άρθροΕλαφρύ εκμέκ με άρωμα λεμονιού