Δοκίμασε και αυτές τις συνταγές:

Αυτό το πιάτο είναι τακτικό φαβορί με την οικογένειά μου είτε είναι με αρνί είτε με μοσχάρι κρέας. Απολαύστε με φρέσκο ​​ψωμί ψιλοκομμένο και ένα ποτήρι κρασί …..

 

Συστατικά
6/8 κοτόπουλο χωρίς δέρμα μηρών με το κόκαλο.
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο κομμένα μικρά
αλάτι πιπέρι
1 πρεζα καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα κανέλα &
πασπαλίστε με νιφάδες τσίλι
2 φλιτζάνια κριθαράκι
1 κνσέρβα χυμό ντομάτες
Ρίγανη και θυμάρι
Περίπου 5 φλιτζάνια βραστό νερό και επιπλέον αν απαιτείται.

Πως το Φτιάχνω
Ξεπλύνετε το κοτόπουλο και στη συνέχεια στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, έπειτα αλατίζουμε και σοτάρουμε το κοτόπουλου
να πάρει ελαφρώς χρώμα γύρω γύρω.
Προσθέστε ψιλοκομμένα κρεμμύδια καπνιστή πάπρικα κανέλα & τα βότανα  και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ημιδιαφανές το κρεμμύδι .. προσθέστε το σκόρδο.

 

Προσθέστε την τομάτα και αρκετό βραστό νερό για να καλύψετε τα κομμάτια κοτόπουλου. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο περίπου μία ώρα ή μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο .Προσθέστε προσεκτικά το κριθαράκι και ανακατέψτε το και προσθέστε επιπλέον  υγρό εάν απαιτείται. Καλύψτε με το καπάκι και συνεχίστε να μαγειρεύετε σιγοβράζοντας το.
Δώστε στο κριθαράκι ένα ανακάτεμα, ώστε να μην κολλήσει στις άκρες.
Όταν το κοτόπουλο & το κριθαράκι είναι έτοιμο αφήστε το να καθίσει για μερικά
λεπτά.
Στη συνέχεια, είναι έτοιμο να απολαύσετε με φρέσκο ​​ψωμί ψωμί.

Chicken Yiouvetsi with kritharaki

This Greek dish is a regular favourite with my family whether it’s with lamb or beef..
Enjoyed with fresh crusty bread grated cheese & a glass of wine..🍷

Ingredients
6/8 chicken skinless thigh pieces on the bone.
1/4 cup olive oil
2 onion chopped
3 garlic cloves chopped small
salt & pepper
Pinch smoked paprika
Pinch of cinamon &
sprinkle of chilli flakes
2 cups orzo
I can of crushed tomatoes
Oregano thyme vegetable seasoning
Approx 5 cups of boiling water & extra when required..

Method
Rinse chicken then pat dry with paper towelling.
Heat the oil in a pot then sauté seasoned chicken pieces until lightly browned all over.
Add chopped onions smoked paprika cinamon & herbs and stir until translucent..add garlic stir.

Add crushed tomatoes & enough boiling water to cover the chicken pieces. Cook the chicken approx an hour or until it’s nearly cooked.
Carefully add the risoni stir it through and add extra liquid if required. Cover with the lid and continue to cook on simmer.
Give the risoni a stir so it dosnt stick on the edges. When the chicken & risoni is cooked let it sit for afew minutes.

Credit Mary Virgara

Δείτε Επίσης