Αυτή η συνταγή για κρέμα βανίλιας είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για ένα δροσερό και γευστικό γλυκό.
Υλικά:
2 φακελάκια κρέμα βανίλιας
1 λίτρο γάλα
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Κανέλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ρίξτε 1 ποτήρι γάλα (περίπου 250 ml) και προσθέστε 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέστε τη σκόνη από τα 2 φακελάκια κρέμας βανίλιας και ανακατέψτε ξανά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το υπόλοιπο γάλα (750 ml) σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το γάλα αρχίσει να φουσκώνει, ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα κρέμας βανίλιας, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα, περίπου 5-7 λεπτά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
Ρίξτε την κρέμα σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγάλο μπολ.
Πασπαλίστε με κανέλα, αν θέλετε.
Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Προτείνουμε:
Μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα κρέμας για πιο έντονη γεύση.
Για πιο πλούσια κρέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρες γάλα αντί για αποβουτυρωμένο.
Αν θέλετε η κρέμα σας να είναι πιο σφιχτή, μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο για περισσότερο χρόνο.
Μπορείτε να σερβίρετε την κρέμα βανίλιας με μπισκότα ή τριμμένα καρύδια.
Καλή όρεξη!
H Συνταγή είναι της κας Markela Mullxhi
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Αυτή η συνταγή για πορτοκαλόπιτα με κρέμα χωρίς φύλλο είναι μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για να απολαύσετε ένα κλασικό γλυκό. Η βάση από σιμιγδάλι ψήνεται μέχρι να χρυσαφίσει, ενώ η κρέμα πορτοκαλιού προσθέτει μια δροσερή και γευστική πινελιά.
Υλικά:
Για την Κρέμα:
100 γραμμάρια κορνφλάουερ ή νισεστέ
180 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
500 γραμμάρια γάλα
500 ml χυμό πορτοκαλιού (φρεσκοστυμμένο)
Για τη Βάση:
3 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια σπορέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή ή 1 κάψουλα
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια το εσωτερικό τους αφού το λιώσουμε στο multi
270 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
15 γραμμάρια baking powder
Για το Σιρόπι:
500 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 φέτα λεμόνι
Για Διακόσμηση:
Τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Λαδώστε και πασπαλίστε με σιμιγδάλι ένα ταψί 20×30 εκ.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τη βανίλια, ξυσμα πορτοκαλιου, το λιωμένο στο μουλτι πορτοκαλι και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το σιμιγδάλι και το baking powder και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ισοπεδώστε την επιφάνεια.
Ψήστε για 40-45 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.
Σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη με το νερό, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη φέτα λεμονιού για 2 λεπτά αφου ξεκινησει ο βρασμός.
Αφήνουμε να κρυώσει και μόλις βγει το γλυκό το τρυπάμε οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι θα το πάρει όλο σιγά-σιγά
Κρέμα:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε κορνφλάουερ ή νισεστέ, ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, γάλα το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει από πριν εχουμε στίψει 500ml πορτοκάλι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μέχρι να το απορροφήσει θέλει γρήγορο και δυνατό ανακάτεμα να μην κολλήσει
Μόλις πήξει το ρίχνουμε ζεστό πάνω στο γλυκό το καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 3 ώρες να κρυώσει καλά τρίβουμε από πάνω σοκολάτα ή τρούφα
H συνταγή είναι της Ioanna Moraiti’s post in Μαγειρικές Απολαύσεις