Υλικά

Γαρίδες μικρές
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη ψιλοκομμένη
Μισό πακέτο κριθαράκι ανάμικτο χονδρό και μέτριο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1-2 σφηνάκια κρασί λευκό
2 ποτήρια ζεστό νερό (+ επιπλέον αν χρειαστεί)
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Μαϊντανός
Ρίγανη
1 κομμάτι βούτυρο
Ελαιόλαδο ωμό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο και σωτάρω τις γαριδούλες για ένα λεπτό (επειδή είναι μικρές) .
Τις βάζω σε ένα πιάτο και βάζω να σοτάρω στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο μεγάλη ψιλοκομμένη και μετά ρίχνω και το
κριθαράκι ανάμικτο χονδρό και μέτριο και ανακατεύω να γυαλίσει λίγο και αυτό, προσθέτω το πελτέ να σοταριστεί και αυτό και βάζουμε
ένα-δύο σφηνάκι κρασί λευκό μέχρι να εξατμιστεί..

Προσθέτω ζεστό νεράκι 2 ποτήρια (και φυσικά προσθέτω ζεστό νερό αν χρειαστεί μετέπειτα), φρέσκο τρίβω αλάτι και πιπέρι, και βάζω
και ζάχαρη…
Δεν φεύγουμε από πάνω του μη μας κολλήσει..
Όταν αρχίσει να δένει βάζω μαϊντανό και πρέζα ρίγανη, όταν σχεδόν είναι έτοιμο το κριθαράκι μας βάζουμε το βούτυρο ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και σβήνουμε το μάτι προσθέτω και τις γαρίδες για ένα τελευταίο βρασμό και Σερβίρω ζεστό και αν θέλουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω. Είναι πεντανοστιμο..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Δέσποινα Μπο-Ομάδα-ΜΑΓΕΙΡΟΠΑΡΕΑ