Δείτε Επίσης: Μακαρόνια με γαρίδες Σαγανάκι | Η πιο Καλοκαιρινή και αρωματική Μακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα 🍤

Υλικά

για 4 άτομα
1/2 κιλό γαρίδες φρέσκες 🍤
1 πακέτο μακαρόνια
400 γρ μεσαίες γαρίδες κατεψυγμένες
1 κρασοπότηρο λάδι
1 σφηνάκια τσίπουρο ή ρακί
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη
1 πιπεριά πράσινη κομμένη
200 γρ ντοματακια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
1 ποτήρι ζωμό απ τις γαρίδες

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά… στραγγίζουμε σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες μας κι αφήνουμε και λίγες ολόκληρες.
Τις βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά και κρατάμε 1 ποτήρι απ το ζωμό τους.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές να σοτaριστούν για 2 λεπτά, σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε τα ντοματακια 🍅, (αν είναι η εποχή τις ντομάτας προσθέστε φρέσκια ντομάτα γίνεται νοστιμοτερο.)Ρίχνουμε το ζωμό και βράσουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες,

βραζουμε αλλά 5 λεπτά και η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από την σελίδα mpaxari&kanela

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα Τρίγωνα Λιοπιτάκια
Επόμενο άρθροΤο Κλασικό Ρεβανί