Πατάτες με κολοκυθάκια και κρέμα γάλακτος

Υλικά

1 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1,5 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές ηλιέλαιο
400 g στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια
Πιπέρι, αλεσμένη πάπρικα, κάρυ, αλάτι

Για την Σάλτσα ντομάτας
2 ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
Ανηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ηλιέλαιο
4 κουταλιές της σούπας νερό
Πιπέρι, αλεσμένο κόκκινο πιπέρι, αλάτι
__________
Για την κρέμα γάλακτος
400 ml κρέμα γάλακτος
250 ml γάλα
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο
1,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές ηλιέλαιο
Πιπέρι, κάρυ, αλάτι
____________
80 γραμμάρια τυριού τσένταρ
3-4 κολοκύθια
3-4 ντομάτα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με μισοκλεισμένο το καπάκι κατσαρόλας μέχρι να μαλακώσουν στο τρύπημα με πιρούνι
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε για 6-7 λεπτά τα κομμάτια κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσουν


Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι , τις πιπεριές και μαγειρεύουμε να μαλακώσουν προσθέτουμε το πιπέρι, πάπρικα και αλάτι και ανακατεύουμε.


Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ντομάτα, πελτέ, άνηθο, πιπερι, πάπρικα, αλάτι, άνηθο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο νεράκι και ανακατεύουμε.

Σε ένα πυρέξ απλώνουνε την σάλτσα στην βάση του. Κόβουμε τις βραστές πατάτες σε φέτες και τις στρώνουμε πάνω από την σάλτσα και απο πάνω απλώνουμε την γέμιση με το κοτόπουλο.

Για την κρέμα γάλακτος

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος το γάλα , αυγό , πιπερι κάρυ αλάτι και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην ακρη .

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι το σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε

και στην συνέχεια ρίχνουμε λιγο γάλα και μετα ρίξαμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Αδειάζουμε αυτή την κρέμα πάνω απο την γέμιση και απλώνουμε με τριμμένο τυρι.
Τέλος στρώνουμε σειρές με κολοκύθια πατατα και ντομάτα εν αλλαξ που επικαλύπτονται και πασπαλίζουμε πάλι με τυρί.


Ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτα και έτοιμοοοοοοοοοοοοοο

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here