Μαρμάρινο- Σοκολατένιο κέικ μπανάνας
Το κείκ με μπανάνα είναι μια βασική συνταγή σε πολλές κουζίνες. Αυτή η εκδοχή του κέικ σοκολάτας-μπανάνας είναι υγρή και καλά ισορροπημένη σχέσης σοκολάτας-μπανάνας.
Συστατικά:
• 1 φλιτζάνι ώριμη μπανάνα πολτοποιημένη, 3 μέτριες μπανάνες
• 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο μαλακωμένο
• 1/2 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
• 2 αυγα
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ισιωμενο απο πάνω
• 2/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1/2 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
Οδηγίες:
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε μία παραλληλόγραμη φόρμα με βούτυρο.
• Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
• Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
• Προσθέστε το μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τις πολτοποιημένες μπανάνες, το γιαούρτι και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
• Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας σε υψηλή θερμοκρασία σε διαστήματα 20 δευτερολέπτων, ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέστε 1 φλιτζάνι μείγμα από το κέικ στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
• Ρίξτε με κουτάλι το λευκό μείγμα και το μείγμα σοκολάτας εναλλάξ στην έτοιμη φόρμα. Ανακατέψτε τα μειγματα μαζί με ένα μαχαίρι ή ξυλάκι (μην το παρακάνετε γιατί το μειγμα θα μπερδευτεί)
• Ψήστε για 1 ώρα και 6 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει.
Ψύξτε στην φόρμα για 10 λεπτά, αφαιρέστε και βάλτε το στη σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Καλή Απόλαυση!
Do like to the page Cook With Hermie for more delicious recipes