Υλικά:

15 μελιτζάνες, καθαρισμένες με μία λουρίδα φλούδας
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό (κατεψυγμένο), ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
10 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας (σπιτική)
Ρίγανη (προαιρετικά)
1 ποτήρι του κρασιού νερό
Αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και τις αφήνουμε στην άκρη.
Τηγανίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης για 5 λεπτά και τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, το ξύδι, τον μαϊντανό, τη ρίγανη (αν χρησιμοποιείτε) και 1 ποτήρι νερό στο τηγάνι με το κρεμμύδι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτουμε τις τηγανισμένες πιπεριές Φλωρίνης.

Απλώνουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί. Καρφώνουμε λίγο σκόρδο σε κάθε μελιτζάνα και τις τοποθετούμε στο ταψί, πάνω στη σάλτσα.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό στο ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου
για περίπου 2 ώρες, ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή/φωτό είναι της κας Aferdita Vladi

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Κέικ Δαμάσκηνου με Κανέλα
Επόμενο άρθροΑρνάκι με πατάτες στο φούρνο