Αυτή η συνταγή για μπατζίνα είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Είναι εύκολη στην εκτέλεση και χρειάζεται μόνο μερικά υλικά.

Υλικά:

2 αυγά
200 γραμμάρια ηλιέλαιο
400 γραμμάρια γάλα
Αλάτι και πιπέρι (σε σκόνη)
400 γραμμάρια αλεύρι γοχ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
400 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη (κρατήστε λίγη για το τέλος)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το ηλιέλαιο μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Προσθέστε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Προσθέστε την περισσότερη φέτα στη ζύμη και ανακατέψτε απαλά.
Λαδώστε ένα ταψί ψησίματος και ρίξτε τη ζύμη.
Πασπαλίστε με την υπόλοιπη φέτα που κρατήσατε.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C (αν έχετε δυνατή κουζίνα) στον αέρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (περίπου 40-50 λεπτά).

H συνταγή είναι της κας Maria Ameli

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τέλεια μπατζίνα👌😋

Υλικά:

500 γρ.αλεύρι περίπου
ελάχιστο μπέικιν(στη μύτη του κουταλιού προαιρετικά,δεν χρειάζεται να φουσκώσει).
1 ποτήρι γάλα(330 ml περίπου)
4-5 κουταλιές γιαούρτι
κάτι λιγότερο από 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
(περίπου 30ml)
3 αυγά χτυπημένα
300 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι
100 γρ. γραβιέρα
3 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα (500γρ.)
ελάχιστο πιπέρι

Για το τέλος:
100 γρ. φέτα τριμμένη για την επιφάνεια
80 γρ. βούτυρο σε κομμάτια για το ταψί και την επιφάνεια.

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη φέτα θριμματισμένη με το χέρι,και την γραβιέρα τριμμένη,τα αυγά,το λάδι,το τριμμένο κολοκυθάκι,το μπέικιν,και πιπέρι,το γάλα,το γιαούρτι, και σιγά σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός
(όχι πολύ αραιός).
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο,το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι(για να μην κολλήσει η πίτα μας)και ρίχνουμε το χυλό.
Σκορπίζουμε από πάνω τριμμένη τη φέτα με το χέρι(τα 100 γρ.)και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια σε όλη την επιφάνεια.

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια,και στο τέλος ανεβάζουμε το ταψί ψηλά στη σχάρα ψήνοντας για άλλα 5 λεπτά(στους 200 βαθμούς)να <<αρπάξει>>η φέτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍😍

H Συνταγή της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΛουκάνικο με χουρμάδες και ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΚιμαδόπιτα με Φέτα ή Κίτρινο Τυρί