Κιμαδόπιτα

Υλικά

Αλευρι 400 γραμμάρια
Ελαιολαδο 2 κουταλιές
Ξύδι 2 κουταλιές
Νερό 200 γραμμάρια περίπου
Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού

Γέμιση
Κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός 500 γρ
Κρεμμύδια 1 κιλό ψιλοκομμένα
Πιπεριά κέρατο 1 ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
Κεφαλοτύρι 100 γρ τριμμένο
Αυγό 1 τεμ
Γάλα 1/2 ποτήρι νερού
Αλάτι – πιπέρι

Πως θα την φτιάξω

Για την Γέμιση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι, μόλις καψει λιγο προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε καλά, ρίχνουμε τον κιμά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει καφέ χρώμα ο κιμάς, και τότε βάζουμε και την πιπεριά, το αλάτι ,το πιπέρι,σβήνουμε την φωτιά και στο τέλος ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί.
Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση.

Για το φύλλο
Σε ένα σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό και ζυμώνουμε. Μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο παραπάνω ή ελάχιστα λιγότερο. Αυτό εξαρτάται από το αλεύρι. Εγώ χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Πρέπει να είναι ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμαράκι χωρίς να κολλάει στα χέρια. Το λαδώνουμε ελαφρώς το σκεπάζουμε για μισή έως μία ώρα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια το χωρίζουμε στη μέση και το κάθε ένα το κόβουμε σε 5 ιδια κομμάτια. Ανοίγουμε με τον πλαστή πασπαλίζοντας λίγο κορν φλάουρ. Σε μέγεθος ενός πιάτου.
Έχουμε λιώσει μισό βούτυρο μισό ελαιόλαδο και λαδώνουμε τα φύλλα. Βάζουμε σε ξεχωριστά πιάτα 5 + 5 στο καθένα, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κατόπιν τα ανοίγουμε με το πλάστη στο μέγεθος του ταψιού μας, το κάτω να είναι μεγαλύτερο, για να μπορούμε να κλείσουμε καλά την πίτα μας

Πέρνουμε και αλλειφουμε το ταψί μας με λάδι και τοποθετούμε το ένα φύλλο
Ρίχνουμε την γέμιση. Απλώνουμε από πάνω και το άλλο φύλλο καλύπτουμε την πίτα μας φτιάχνουμε γύρω-γύρω τον κόθρο βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 έως 60 λεπτά αναλόγως το φούρνο.
Έγινε πολύ νόστιμη και το φύλλο αφράτο και τραγανό ποίημα.

Φωτό: Anna Xatzhantwniou

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι φρικασέ..!!
Επόμενο άρθροΤραγανά σφολιατίνια…κανένας δεν μπορει να μην πάρει ένα