Υλικά:
3 κούπες φαρίνα ή (3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ)
3/4 κούπας ηλιέλαιο
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
6 κ.σ. κακάο
2 βανιλίνες
1 κ.γ. σόδα
2 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το νερό, το κακάο κοσκινισμένο, τις βανιλίνες, τη σόδα, το ξύδι μέχρι να ενσωματωθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Μετά ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε το μείγμα του κέικ. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα που την έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Επειδή δεν έχουμε αυγά το φούσκωμα του κέικ το δίνει (σόδα + ξύδι) καθώς και η φαρίνα ή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το μπέϊκιν.
Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε λιωμένη κουβερτούρα από πάνω ή ζάχαρη άχνη. Το κέικ είναι πολύ αφράτο.
H συνταγή είναι της κας Efi Gounaropoulou