Ντονατς με την καλύτερη κρέμα ζαχαροπλαστικής

Συστατικά

500 g λευκού αλευριού γ.ο.χ
75 g ζάχαρης
100 γραμμάρια βουτύρου
20 g φρέσκιας μαγιάς (έβαλα 15 g)
7 g αλατιού
150g αυγών (Περίπου 3 αυγά)
40g κρόκους αυγών (Περίπου 3 κρόκοι αυγών)
110 g νερού
τριμμένο ξύσμα μισού λεμονιού
το ξύσιμο μισού φασολιού βανίλιας

1 λίτρο φυτικό λάδι
ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα

400 g φρέσκου πλήρους γάλακτος
100 g κρέμας γάλακτος
150 g αυγων (έβαλα 130 g)
150 g ζάχαρης (έβαλα 130 g)
18 g ρυζαλευρο
18 g κορνφλαουρ
1/2 φασόλι βανίλιας, ο εσωτερικός πολτός
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Μέθοδος

Βάλτε όλα τα συστατικά εκτός από 60 g αυγών σε μίξερ για 5 λεπτά σε μέτρια
ταχύτητα και στη συνέχεια για 5 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.
Προσθέστε τα 60 g αυγών που έχετε κρατήσει στην άκρη και ανακατέψτε καλά μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική και στεγνή.
Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε την να τριπλασιαστεί σε θερμοκρασία 24 ° (2 ώρες).
Διαμορφώστε σε μπάλες των 35 g η καθεμία και ανοίξτε με τα χέρια σας
(ανοιξα ένα φύλλο ύψους περίπου 1 cm και έκανα πολλούς δίσκους 8 cm με έναν κόπτη
ζαχαροπλαστικής).
Καλύψτε τις μπάλες με ένα πανί ή μεμβράνη και αφήστε τις να φουσκώσουν για 1 ώρα και μισή ώρα.
Τηγανίστε τα ντόνατς σε ζεστό λάδι στους 175 ° μέχρι να ροδίσουν , χρειάζονται περίπου δύο λεπτά ανά πλευρά.

Στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί, έτσι ώστε να χάσουν την περίσσεια λαδιού, αφήστε τα να κρυώσουν, γεμίστε τα με κρέμα, κρέμα σοκολάτας ή μαρμελάδα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Αν θέλετε μπορείτε επίσης να φτιάξετε αυτή τη ζύμη με το χέρι βάζοντας όλα τα υλικά σε
ένα μπολ για να τα ανακατέψετε. Ρίξτε τη ζύμη σε έναν πάγκο και ζυμώστε για τουλάχιστον
10 λεπτά μέχρι να γίνει ομαλή και ομοιογενής (ξέρετε αμέσως ότι θα είναι αρκετά κουραστικό, αλλά, κατά τη γνώμη μου, εάν δεν έχετε μίξερ, αξίζει τον κόπο)

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τους κρόκους αυγού με τη ζάχαρη χωρίς να τους κτυπήσετε.
Προσθέστε τα αλευρα, τον πολτό του φασολιού βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά με το σύρμα ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι. Προσθέστε λίγο κρύο γάλα (ή κρέμα γάλακτος ) κάθε φορά και μεταφέρετε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.
Μαγειρέψτε για 2 λεπτά στη μέγιστη ισχύ, αφαιρέστε το μπολ, ανακατέψτε γρήγορα το μείγμα και επιστρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων.
Επαναλάβετε αυτήν τη λειτουργία 4 ή 5 φορές, θυμηθείτε να αναμιγνύετε το μείγμα με το σύρμα κάθε φορά, με αυτόν τον τρόπο δεν σχηματίζονται σβώλοι.
Όταν φτάσει στη σωστή συνοχή, καλύψτε την κρέμα στο φούρνο μικροκυμάτων με την μεμβράνη σε επαφή (πρέπει να αγγίξει την επιφάνεια της κρέμας) και να την αφήσει να κρυώσει.

Οι συμβουλές:

1) ελέγχετε πάντοτε ότι η θερμοκρασία του λαδιού είναι σταθερή μεταξύ 170 ° C και 180 ° C κατά το μαγείρεμα.
2) βυθίζετε πάντα το προϊόν στο λάδι σε θερμοκρασία
3) η φριτέζα πρέπει να περιέχει αρκετό λάδι για να βυθίστουν τα ντονατς
4) μην προσθέτετε φρέσκο ​​λάδι στο ζεστό
5) στραγγίζετε και στεγνώνετε καλά μόλις τηγανιστεί
6) διατηρήστε τα ντονατς σε θερμοκρασία

Προηγούμενο άρθροΖαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΨητές ντομάτες με μοτσαρέλα και παρμεζάνα….η Νοστιμιά της απλότητας