Μαρμάρινa Κεκάκια !

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την αγαπημένη μας συνταγή για οικογενειακό κέικ που ξέρω από τη μαμά μου!

Υλικά:

4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι / 10 g / μπέικιν πάουντερ
κακάο

Παρασκευή:

Όλα τα προϊόντα χωρίς κακάο τα χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια το μείγμα χωρίζεται στα δύο. Σε ένα μπαίνει το κακάο.
Στη συνέχεια σε μια φόρμα για κέικ αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά από το καφέ και το λευκό μέρος, εναλλάσσοντάς τα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 160-170 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο. Δεν έχω προσέξει χρόνο.
Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω μικρά cupcakes σύμφωνα με αυτή τη συνταγή.
Και εδώ εναλλάσσετε το καφέ και το λευκό μέρος.


Τα καλούπια που χρησιμοποιώ είναι πολύ ωραία και δεν κολλάνε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλουμινίου). Σήμερα όμως αποφάσισα να αλείψω μόνο τον πάτο με λίγο βούτυρο για να βγαίνει πιο εύκολα.
Τα έψησα στον αέρα του προγράμματος bake, στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. Έγιναν τέλεια!

Προηγούμενο άρθροΓλυκιές Τηγανίτες με πολέντα…συνταγή της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΤο διάσημο Κέικ του Καφέ