Ομελέτας ζυμαρικών με μελιτζάνες, ντομάτες και μοτσαρέλα

Υλικά 

250 γρ ζυμαρικά
300 γρ ντοματίνια
150 γρ μοτσαρέλα
300 γρ μελιτζάνες
150 gr φετες ζαμπον
4 αυγά
50 γρ πεκορίνο
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Σπορέλαιο

Προετοιμασία 

Τις μελιτζάνες τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε, τις κόβουμε σε κύβους.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε κύβους, στραγγίζοντας τις όταν ροδίσουν.
Ροδίζουμε τα ντοματίνια για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, το ζαμπον, και αλατοπιπερώνουμε και ρίγανη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε al dente και τα αφήνουμε να κρυώσουν, ριχνουμε και λίγο ελαιολαδο και τα ανακατευουμε.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατευουμε τα ζυμαρικά με τα ντοματίνια, μοτσαρέλα, τις μελιτζάνες και ρίχνουμε μέσα τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν τέλεια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που να χωράει τα ζυμαρικά και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά και, όταν παρατηρήσετε, ανασηκώνοντας ελαφρά την ομελέτα, ότι έχει σχηματιστεί μια συμπαγής κρούστα στον πάτο, είναι ώρα να την αναποδογυρίσετε για να ψηθεί ομοιόμορφα και από την άλλη πλευρά. Για να διευκολύνετε την εργασία, σύρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και μετά αναποδογυρίστε το πιάτο στο τηγάνι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Ολοκληρώστε το μαγείρεμα της ομελέτας με μελιτζάνες, ντομάτες και μοτσαρέλα μέχρι να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα και από την άλλη πλευρά, στη συνέχεια, βγάλτε την σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και σερβίρετε.

Συμβουλή

Μπορείτε να μαγειρέψετε την ομελέτα ζυμαρικών με μελιτζάνες, ντομάτες και μοτσαρέλα και στο φούρνο:
Βάλτε το μείγμα της ζύμης σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε στους 180° για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να δείτε να σχηματίζεται μια χρυσή κρούστα.
Μπορείτε να διατηρήσετε την ομελέτα στο ψυγείο για 1-2 μέρες κλεισμένη σε αεροστεγές δοχείο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπαγγέτι, ιγκουίνι ή άλλα μακριά σχήματα ζυμαρικών που προτιμάτε ως σχήματα ζυμαρικών.