Σπαγγέτι με γαρίδες και λαχταριστά ντοματίνια

Υλικά για 4 άτομα:

340 γρ μακαρόνια
750 gr γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά
1 σφηνάκι μπράντυ
ψιλοκομμένο μαϊντανό για γεύση
Αλάτι για γεύση.
100 γρ ντοματίνια 

Πώς να φτιάξετε σπαγγέτι με γαρίδες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες χωρίζοντας τα κεφάλια και τα κελυφη από το σωμα (αφαιρεστε και την μαυρη κλωστή απο την πλατη), που θα ψηθούν χωριστά.
Κρατήστε 4 ολόκληρες γαρίδες που θα χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση του πιάτου.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τα τσόφλια γαρίδας και τα κεφάλια και ένα κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι. Με μια κουτάλα πολτοποιούμε τα κεφάλια και τα τσοφλια των γαρίδων για να βγάλουν όλη τους τη γεύση. Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πάρουν ένα ωραίο έντονο χρώμα τα κεφάλια των γαρίδων. Σε αυτό το σημείο πασπαλίζουμε με 4 κουταλιές της σούπας Brandy και αφήνουμε να εξατμιστεί σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ψηθεί, στραγγιξτε μέσα από ένα τρυπητό και μαζέψτε τη συμπυκνωμένη σάλτσα από τις γαρίδες σε ένα μικρό δοχείο.

Ρίχνουμε γρήγορα τα σωματα γαρίδας σε ένα τηγάνι με 4 κουταλιές της σούπας λάδι και μετά, μετά από ένα λεπτό περίπου, τις ανασηκώνουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο, να σταματήσουν το ψήσιμο και να μην στεγνώσουν πολύ. Ομοίως, κάντε επίσης τις ολόκληρες γαρίδες για διακόσμηση.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε άλλες δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τσίλι.
Αφήστε το να τσιγαριστεί για λίγα λεπτά, προσθέστε τα ντοματίνια και μετά από ένα λεπτό περίπου, προσθέστε περίπου την μισή σαλτσα γαρίδας. Μαγειρέψτε για μερικά λεπτά να ανακατευτούν όλα και στη συνέχεια προσθέστε τα σωματα γαρίδας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό για το βράσιμο των μακαρονιών και προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας αλάτι.
Μόλις το νερό πάρει μια βράση, προσθέστε τα μακαρόνια και αφήστε τα να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά (ελέγχετε πάντα τον χρόνο ψησίματος που αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών).

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια al dente και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τις γαρίδες, προσθέτοντας πιθανώς περισσότερη σάλτσα που προέρχεται από το κέλυφος της γαρίδας, για να προσαρμόσουμε τη συνοχή.
Σε αυτό το μέρος της προετοιμασίας συνιστάται να διατηρείτε τη φωτιά κάτω από το τηγάνι σε μέτρια ένταση.

Μόλις δέσουν όλα μαζι βγάζουμε σε ένα πιατο και σερβίρουμε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚρασάτη Χοιρινή τηγανιά με βουτυρένιες πατάτες (Vid)
Επόμενο άρθροΡολό Κοτόπουλο με τυρί και μπέικον