Υλικά:

1,5 κιλό μοσχαρίσια ουρά, κομμένη σε μερίδες
Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
10 κόκκοι πιπέρι
3 δαφνόφυλλα
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1-2 φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 κύβος λαχανικών
Ζωμός από το κρέας
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγα καρφάκια γαρύφαλλο
Μια πρέζα κανέλα
1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με πολύ λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα χοντρά κομμάτια της ουράς και μετά προσθέτω τα υπόλοιπα.
Σβήνω με λίγο κόκκινο κρασί, ρίχνω κόκκους πιπέρι και τα δαφνόφυλλα, σκεπάζω με νερό και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει,
μιάμιση με δύο ώρες.

Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, βάζω τον πελτέ, ντομάτες ψιλοκομμένες ,μισή κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ και τον κύβο λαχανικών.
Συμπληρώνω λίγο ζωμό από το κρέας να πάρει μια βράση και το σβήνω.
Μολις μαλακώσει η ουρά ρίχνω τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα, αλάτι πιπέρι,λίγα καρφάκια γαρύφαλλο,μια πρέζα κανέλα και το πορτοκάλι 🍊
κομμένο στη μέση. Σιγοβράζω άλλη μια ώρα περίπου και θα σερβίρω με πουρέ πατάτας!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου