Πίτα με τριμμένο φύλλο

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. φύλλο Κρούστας ή φύλλο για πίτα
10 αυγά
1 λίτρο γάλακτος / 4 φλιτζάνια
125 ml. Ηλιέλαιο ή φυτικό έλαιο / μισό κύπελλο
125 ml. σόδα νερο / μισό φλυτζάνι
1 μαγιά ξυρή ή φρέσκια
1 κουτ.γλυκ αλάτι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Πάρτε το 1/4 του φύλλου ένα προς ένα, ψήνουμε στο φούρνο, ώστε να γίνουν λιγο τραγανά.
Στη συνέχεια, σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε την σοδα νερό, έπειτα το λάδι, μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
Πάρτε ένα ταψί, βουρτσίστε το με λάδι, πάρτε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετήστε τα στο ταψί και
ραντίστε με το μίγμα της μαγιάς, του νερού και του λαδιού.
Απλά ακολουθήστε την εικόνα και όλα θα είναι ξεκάθαρα.

Στη συνέχεια, πάρτε τις υπόλοιπες τραγανές κρούστες και τρίψτε σε χοντρά κομάτια με τα χέρια τους
να σπάσουν και τοποθετήσετε από πάνω.
Πάρτε ένα βαθύ μπολ, βάλτε τα αυγά, ανακατεύετε λίγο με ένα κουτάλι το αλάτι ,
στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα-ένα λίτρο, ανακατεύουμε καλά, και το μείγμα του γάλακτος και των αυγών το ρίχνουμε πάνω από τις τραγανές κρούστες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: sonjasrecipes.com