Πίτες με πατάτες και τυρί σε τηγάνι

Υλικά

1. Πατάτες – 1
2. Μαγιονέζα – 1 κουταλιά της σούπας
3. Μοτσαρέλα – 250 γραμμάρια
4. Αλεύρι – 90 γραμμάρια
5. Γάλα – 3 κουταλιές της σούπας
6. Βούτυρο – 30 γραμμάρια
7. Αλάτι – 1 πρέζα

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα, 10 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και μια πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε τη ζύμη.
Πλάθουμε σε μπάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
2. Βράζουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε και τις ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα. Τρίβουμε το τυρί στο χοντρο του τρίφτη.
3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο με διάμετρο 22 εκ. Τοποθετούμε το τυρί στο κέντρο. Από πάνω πατάτες. Μετά πάλι τυρί.
Διπλώστε τις άκρες στο κέντρο και σφραγίστε, αναποδογυρίστε και ανοίξτε ξανά σε πάχος 1 cm.
4. Αλείφουμε το τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Картошечка — Более 10001+1 рецептов!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με μπύρα στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΤο Τέλειο Σοκολατένιο Κέικ/ΜΠΡΑΟΥΝΙ