Τραγανή Κιμαδόπιτα

Συστατικά ζύμης:

250 γραμμάρια αλευριού
4 κουταλιές λάδι
7 γρ μαγιά
Ολόκληρο αυγό
Λίγο αλάτι
Κρύο νερό όσο παρει για την ζύμη

Γέμιση:

1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
250 g κιμά
Μεγάλη πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
Πράσινες Ελιές (ψιλοκομμένες)
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
μαύρο πιπέρι
πάπρικα

Λίγο λάδι
Παρμεζάνα τυρί (τριμμένο)
Τυρί μοτσαρέλα (τριμμένο)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ, το αλάτι ,μαγια ανακατεύουμε και ρίχνουμε
το λάδι και το αυγό και το νερό σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη.

Την βγάζουμε στο πάγκο και την ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή
και μη κολλώδης ζύμης

Την χωρίζουμε σε ισα μερη και τα κάνουμε σε μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με μια πεσέτα

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι , την πιπεριά.
Μετά κιμά και τον τσιγαρίζουμε να αλλάξει χρώμα μαζί με το κρεμμύδι , προσθέτουμε
τις ελιές και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μειγμα κιμα στην άκρη.

Ανοίγουμε όλα τα φύλλα για να ταιριάζουν στο ταψί μας.
Παίρνουμε ανα 3 τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα και κάνουμε 2 στοιβες των 3 φύλλων


Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε την πρώτη στοίβα και ρίχνουμε την γέμιση.


Απο πάνω ρίχνουμε τα δύο τυρια τα τριμμένα

και σκεπάζουμε με τα άλλα 3 φύλλα και βουτυρώνουμε.


Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πίτα μας.


Τοποθετούμε την πίτα στη υψηλή σχάρα για να μπορεί να ψηθεί καλύτερα.
Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει πριν την κόψουμε.

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Συριακή Συνταγή
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Σκορδάτο…θα νομίζουν περάσατε ώρες στην κουζίνα!