Παλουζές ή Σταφύλι ξυνό

Για 4 μερίδες χρειάζεστε

4 τσαμπιά σταφύλια ή 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ρογες
3 φλιτζάνια νερό,
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ διαλυμένα σε μισό φλιτζάνι νερό.

Εκτέλεση

Αρχικά, βράζουμε τα πλυμένα σταφύλια, όπως για την κομπόστα με όλη τη ζάχαρη. Μετά θα πρέπει να περάσουμε τα φρούτα από ένα σουρωτήρι, ένα μεταλλικό, για να αφαιρέσουμε τη φλούδα και τα κουκούτσια των σταφυλιών, αλλά δεν το έκανα, αν θέλετε μια λεία κρέμα χωρίς την παρουσία φρούτων, κάντε το.
Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε το κορν φαλουερ και το νερό στο υγρό και ανακατεύοντας συνεχώς, να μαγειρέψετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και να ψηθεί το αλεύρι.
Περίπου πέντε λεπτά είναι αρκετά.
Μετά μοιράζουμε σε μπολ και τέλος.
Πολύ αρωματική και νόστιμη κρέμα. Ειδικά με αυτά τα σπιτικά σταφύλια!
Αν σας αρέσουν οι υγιεινές συνταγές, δοκιμάστε τη δική μου!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚλασικό Μοσχαράκι κοκκινιστό…το φαγητό της κυριακής
Επόμενο άρθροΜήλο-δαμασκηνόπιτα