Συστατικά

10 μεγάλα χοντρά πορτοκάλια καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμενα σε μεμονωμένες μικρές φέτες.
1 κιλό ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
Χυμός 1 λεμονιού
4-5 σκελίδες
Μερικές οδοντογλυφίδες

Οδηγίες

Χρησιμοποίησα την οδοντογλυφίδα(ή ξυλάκια από καλαμάκια) για να τρυπήσω 3-4 φλούδες πορτοκαλιού για να διατηρήσουν το σχήμα τους (δείτε τις εικόνες)

Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι! Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι!Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι!

Βάλτε τις φλούδες πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με νερό. (Βάζω ένα μικρό πιάτο στην κορυφή για να διατηρήσω τα πορτοκάλια βυθισμένα στο νερό)

Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι!
Αφήστε να βράσει και αφήστε το να βράσει για 3 λεπτά. Στραγγίστε το νερό
Βάλτε ξανά νερό καλύψτε τις φλούδες και βράστε ξανά. Βράστε για 3 λεπτά ακόμη και επαναλάβετε για άλλη μια φορά.

Μετά το 3ο βράσιμο και στράγγισμα, βάλτε ξανά τις φλούδες πορτοκαλιού στην κατσαρόλα
Προσθέστε τη ζάχαρη
Προσθέστε τα 2 1/2 φλιτζάνια νερό
Προσθέστε το χυμό λεμονιού
Προσθέστε τα γαρίφαλα

Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι!

Βράζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει το σιρόπι. Βγάλτε τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες Βάλτε σε καθαρά αποστειρωμένα βάζα

Γλυκό κουταλιού Πορτοκάλι
Προσθέστε σιρόπι

Φυλάσσετε στο ψυγείο


Orange peel sweet.

Ingredients

10 large thick skinned oranges cleaned, zested and peeled in individual small slices.
1 kilo sugar
2 1/2 cups water
Juice of 1 lemon
4-5 cloves
Some toothpicks

Instructions

I used the toothpick to spear 3-4 rolled orange peels so they could keep the shape (look at pictures for reference)

Put the orange peels in a pot and cover with water. (I put a small plate on top to keep oranges submerged in water). Bring to a boil and let boil for 3 minutes. Strain the water
Put back in pan cover with water and bring to a boil again. Boil for another 3 minutes strain and repeat one more time.

After the 3rd boil and strain, put orange peels back in pan.
Add the sugar
Add the 2 1/2 cups water
Add the lemon juice
Add the cloves

Bring to a boil and cook until syrup thickens. Take off heat and let cool. Remove toothpicks
Put in clean sterile jars Add syrup
Store in refrigerator

Enjoy

Credit to Maria Mouroukos