Συστατικά
10 μεγάλα χοντρά πορτοκάλια καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμενα σε μεμονωμένες μικρές φέτες.
1 κιλό ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
Χυμός 1 λεμονιού
4-5 σκελίδες
Μερικές οδοντογλυφίδες
Οδηγίες
Χρησιμοποίησα την οδοντογλυφίδα(ή ξυλάκια από καλαμάκια) για να τρυπήσω 3-4 φλούδες πορτοκαλιού για να διατηρήσουν το σχήμα τους (δείτε τις εικόνες)
Βάλτε τις φλούδες πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με νερό. (Βάζω ένα μικρό πιάτο στην κορυφή για να διατηρήσω τα πορτοκάλια βυθισμένα στο νερό)
Αφήστε να βράσει και αφήστε το να βράσει για 3 λεπτά. Στραγγίστε το νερό
Βάλτε ξανά νερό καλύψτε τις φλούδες και βράστε ξανά. Βράστε για 3 λεπτά ακόμη και επαναλάβετε για άλλη μια φορά.
Μετά το 3ο βράσιμο και στράγγισμα, βάλτε ξανά τις φλούδες πορτοκαλιού στην κατσαρόλα
Προσθέστε τη ζάχαρη
Προσθέστε τα 2 1/2 φλιτζάνια νερό
Προσθέστε το χυμό λεμονιού
Προσθέστε τα γαρίφαλα
Βράζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει το σιρόπι. Βγάλτε τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες Βάλτε σε καθαρά αποστειρωμένα βάζα
Προσθέστε σιρόπι
Orange peel sweet.
Ingredients
10 large thick skinned oranges cleaned, zested and peeled in individual small slices.
1 kilo sugar
2 1/2 cups water
Juice of 1 lemon
4-5 cloves
Some toothpicks
Instructions
I used the toothpick to spear 3-4 rolled orange peels so they could keep the shape (look at pictures for reference)
Put the orange peels in a pot and cover with water. (I put a small plate on top to keep oranges submerged in water). Bring to a boil and let boil for 3 minutes. Strain the water
Put back in pan cover with water and bring to a boil again. Boil for another 3 minutes strain and repeat one more time.
After the 3rd boil and strain, put orange peels back in pan.
Add the sugar
Add the 2 1/2 cups water
Add the lemon juice
Add the cloves
Bring to a boil and cook until syrup thickens. Take off heat and let cool. Remove toothpicks
Put in clean sterile jars Add syrup
Store in refrigerator
Enjoy
Credit to Maria Mouroukos