Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli 

Υλικά 👇

6 ποτήρια μούστο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Μετράμε τον μούστο με το ίδιο ποτήρι για να έχουμε 6 ίσα ποτήρια.
Αν ο μούστος δεν είναι αρκετά γλυκός, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μέλι.
Προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι στον κρύο μούστο.
Ανακατεύουμε συνέχεια καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην έχει σβόλους.
Ανάβουμε τη φωτιά και βάζουμε την κατσαρόλα με το μείγμα στη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς με υπομονή, όπως κάνουμε με τις κρέμες.
Μόλις βγάλει την πρώτη φουσκαλίτσα, σβήνουμε τη φωτιά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μουσταλευριά.
Αφήνουμε τη μουσταλευριά να σταθεί 5-10 λεπτά στην κατσαρόλα.
Σερβίρουμε σε όμορφα ποτήρια ή μπολάκια.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδι (προαιρετικά).

Σημειώσεις:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο μούστο ή να φτιάξετε το δικό σας, στύβοντας σταφύλια.
Η μουσταλευριά μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα.

Καλή απόλαυση!

 

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστός “Μουσακάς” με Κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΣπιτικά Αμυγδαλωτά