Συστατικά

3-4 πατάτες μέσου μεγέθους,
1,5 φλιτζάνια ζεστού νερού (το φλιτζάνι είναι 200 ​​ml).
Για τη σάλτσα του κιμά
250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
Ένα μισό φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι,
2 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κυβάκια,
1 κουταλιά του γλυκού πάστα πιπεριάς
4 σκελίδες σκόρδου,
1 πρέζα μαϊντανό,
Αλάτι,
Μαύρο πιπέρι,
Κόκκινες νιφάδες πιπεριού,
Αποξηραμένο θυμάρι.
Για από πάνω
Φέτες ντομάτας.

Εκτέλεση
Πρώτον, για να προετοιμάσετε τη σάλτσα του κιμά, ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε, μετά τοποθετήστε το φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας.
Προσθέστε το κιμά και συνεχίστε να μαγειρεύετε έως ότου αλλάξει το ροζ χρώμα του κιμά
Στη συνέχεια προσθέστε την πάστα πιπεριάς και τις σκελίδες σκόρδου και τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες ψιλοκομμένες κομμένες ντομάτες επίσης και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει το χυμό ντομάτας.
Τέλος, προσθέστε το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε.
Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση, στη συνέχεια τις κόβουμε (ούτε λεπτό ούτε παχύ).
Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε ένα στρογγυλό πυρέξ (το πυρέξ είναι 28cm).
Ρίξτε τη σάλτσα του κιμά στις φέτες πατάτας και απλώστε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε 1,5 φλιτζάνια ζεστό νερό (όχι στις πατάτες ή τη σάλτσα του κιμά, ρίξτε το νερό από την άκρη του πυρέξ).
Τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας πάνω από στη σάλτσα  και ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρις ότου οι πατάτες ψηθούν.
Αφού ψηθούν οι πατάτες, αφαιρέστε το από το φούρνο και σερβίρετε ζεστό.


Αυτή η συνταγή είναι για 4 ή 5 άτομα.

Πηγή: recipesmaking.com