Αναζητάτε μια νόστιμη, νηστίσιμη εναλλακτική των κλασικών κεφτέδων;
Αυτοί οι Πατατοκεφτέδες με μανιτάρια είναι η απάντηση! Αφράτοι στο εσωτερικό και τραγανοί εξωτερικά, αρωματισμένοι με μυρωδικά και μπαχαρικά, θα σας καταπλήξουν με την απλότητα και τη γεύση τους. Ιδανικοί για όλη την οικογένεια και για κάθε περίσταση!

Υλικά

2 πατάτες μεσαίου μεγέθους, βρασμένες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και αφήνουμε να κρυώσουν καλά
2 πατάτες μεσαίου μεγέθους, ωμές
1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, τριμμένο στον τρίφτη
1 κονσέρβα μανιτάρια (περίπου 200-400 γρ.), στραγγισμένα καλά και ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Αλάτι (ανάλογα με το γούστο σας)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ανάλογα με το γούστο σας)
Μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή δυόσμο ή σπανάκι, περίπου 1/2 φλιτζάνι)
Φρυγανιά τριμμένη (αρκετή για να δέσει το μείγμα και για το πασπάλισμα)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βράζουμε τις δύο πατάτες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Μόλις κρυώσουν, τις λιώνουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι ή έναν πουρέ.
Τρίβουμε τις δύο ωμές πατάτες στον τρίφτη. Στη συνέχεια, τις στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας ή με ένα καθαρό πανί κουζίνας
για να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
Τρίβουμε και το κρεμμύδι στον τρίφτη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις λιωμένες βραστές πατάτες, τις τριμμένες και στραγγισμένες ωμές πατάτες και το τριμμένο κρεμμύδι.
Στο μπολ με τις πατάτες και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια (στραγγισμένα καλά), το ελαιόλαδο, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι
και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή το μυρωδικό της επιλογής μας).

Προσθέτουμε σταδιακά φρυγανιά, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να σφίξει και να μπορεί να πλάθεται εύκολα σε κεφτέδες.
Η ποσότητα της φρυγανιάς μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την υγρασία των πατατών.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη κουζίνας και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα.
Πλάθουμε τους κεφτέδες τοὺς βαζουμε σε ένα πιάτο και τοὺς πασπαλίζουμε με φρυγανιά.Τους τηγανίζουμε σε ζεστό ηλιέλαιο.
Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous